Panprices - Allt du behöver veta om den nya 5G Iphone 12

Allt du behöver veta om den nya 5G Iphone 12

Avatar
Tiba • 
Oct 16

Genomsnittlig lästid: 3 min

IPhone 12 är äntligen här! Den presenterades tillsammans med den nya iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro och iPhone 12 Pro Max under företagets virtuella oktoberevenemang. Så vad vet vi om den nya iPhone? Här kommer vi att lista allt som vi vet om den nya Iphone 12, som kommer att lanseras den 23:e oktober.

Apple har bekräftat att hela sortimentet av iPhone-produkter under 2020 kommer att vara 5G-nät tillverkat, så att användaren kan njuta av supersnabb nedladdning och en mycket högre surfning hastigheter på mobilen. Den nya 2020 Iphone har en ny design, inklusive nya färger, och dessutom en mängd förändringar på kameran, strömmen inuti varje mobil och andra funktioner. Nedan har vi listat allt som du behöver veta om den nya Iphone!

iPhone 12 design och display

Den nya iPhone 12 har en 6,1-tums skärmstorlek med ett skår på toppen av skärmen. Det verkar vara av samma storlek som vi har sett på de senaste iPhone-produkterna. Om du är efter en mobil med mindre skärm så skulle iPhone 12 mini passa dig bäst! Iphone 12 mini ser mycket ut som den vanliga iPhone 12, förutom att den är mindre i storlek. Apple kallar iPhone 12 mini "den minsta, tunnaste, lättaste 5G-telefonen i världen", och med tanke på hur stora de flesta 5G-telefoner är, låter det ganska troligt. Måtten är 64,2 x 131,5 x 7,4 mm och väger 133 g.Iphone 12 finns i fem färger: svart, vit, röd, grön och blå.

IPhone 12 är 11% tunnare, 15% mindre och 16% lättare än iPhone 11. Det betyder att den har måtten 146,7 x 71,5 x 7,4 mm och den väger 162 gram.Baksidan av mobilen är gjord av glas, men Apple var angelägna om att säkerställa att den här mobilen är mer tålig än tidigare iPhones. Den använder en ny teknik på framsidan som kallas för Ceramic Shield, som enligt den, kommer att skydda skärmen extra.

  

iPhone 12 5G och specifikationer

IPhone 12 använder sig av 5G-nät, vilket innebär att du kan ansluta till nästa generations internet nätverk från din iPhone för första gången! Ett annat element är att det finns ett Smart Data-läge som bedömer om du behöver 5G-hastigheter eller inte, om inte så byter mobilen tillbaka till 4G om den inte tror att du behöver använda 5G. Om så är fallet kan din mobil spara batteri genom att inte ansluta till 5G-nätverket. Därför kan du använda både 5G och 4G på din nya Iphone. Det är en smart idé, och vi på Panprices är glada att se hur det kommer att fungera i praktiken.

iPhone 12-kameror

Panprices har goda nyheter för er som gillar att fota! iPhone 12 levereras med en dubbel bak kamera. Det finns en 12MP bred kamera med en f / 1.6-bländare och en 12MP ultra-wide shooter med en f / 2.4-bländare och 120-graders synfält. Det tillkommer ett större fokus på beräknings fotografering med den här generationen av  iPhones, inklusive ny Smart HDR 3-teknik som hjälper dig att ta bilder med förbättrade färger och kontrast, samt förbättringar i nattläge. Apple hävdar att kamerorna presterar 27% bättre än innan i svagt ljus, vilket skulle vara ganska anmärkningsvärt med tanke på att iPhone 11-serien har sedan innan erbjudit starka prestanda i svagt ljus.

iPhone 12-batteri

Apple hävdar att batteriet kommer att hålla i 16 timmars videouppspelning (video som är lagrad i mobilens minne i stället för att streamas), men vi vet inte batterilivslängden förrän vi har testat mobilen. Snabbladdning är tillgänglig på mobilen, som kan få batteriet att ladda från noll till 50% på en halvtimme! Man måste dock köpa en separat 20W-laddare för att kunna använda denna funktion. Vi vet att Apple har förbättrat sitt trådlösa laddning sedan innan. Dock den stora förbättringen i den nya Iphone 12 kallas för MagSafe, som i huvudsak är en magnet i mobilen som låter dig ansluta en trådlös laddningsplatta till enheten. Varför är det viktigt frågar du? Det är för att se till att din mobil inte glider av laddaren och slutar ladda när du använder den. Smart vad? 

Det här var allt om den nya Iphone 12 för tillfälligt! Vi hoppas att du har lärt dig mer om den nya Iphone 12 och om du har andra frågor så kontakta gärna oss via chatten mellan 9 och 18, maila oss på info@panprices.com eller ring på +46 72 848 6354.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.