Panprices - Allt du behöver veta om den nya Google Pixel 5

Allt du behöver veta om den nya Google Pixel 5

Avatar
Nathalie • 
Oct 2

Genomsnittlig lästid: 4 min

Det är officiellt: Google Pixel 5 har släppts! I ett efterlängtat digitalt event förrgår kväll avslöjade Google allt du behöver veta om deras flaggskeppstelefon. I det här blogginlägget har vi sammanfattat alla de viktigaste detaljerna som hittills släppts.

Google Pixel 5 Lansering

Det annonserades att Google Pixel 5 kommer att finnas tillgängligt i USA och Storbritannien från 15 oktober! De specificerade inga lanseringsdatum för andra marknader. Vi kommer dock att göra vårt bästa för att du ska kunna beställa det här på Panprices. För att hålla dig uppdaterad om den senaste utvecklingen är du välkommen att anmäla dig till vår e-postlista. Skicka bara ett mejl till oss på info@panprices.com.

Google Pixel 5 Pris

Google Pixel 5 kostar $ 699 / £ 599 / AU $ 999, vilket kommer att översättas ungefär till 6 500 kr. Men för närvarande är det inte klart hur telefonen kommer att prissättas i eller om den alls lanseras i Sverige.

Bildkälla: Google

Google Pixel 5 Design och specifikationer

Pixel 5 kommer i två färger som kallas "Just Black", som helt enkelt är svart och "Sorta Sage", vilket är grönaktig. Vad som är värt att nämna är att telefonen är gjord av återvunnet aluminium! Så när du köper telefonen gör du ett miljömässigt val samtidigt som du får en robust telefon - allt i ett. Genom att ha ett litet hål i fodralet som dock inte är synligt kommer trådlös laddning av 4 080 mAh-batteriet fortfarande att vara möjligt, vilket Daniel Bader från Android Central avslöjade. Så den här telefonen är definitivt också lämpad för alla som inte vill hantera röriga kablar som helt plötsligt får knutar från ingenstans.

Bildkälla: Google

Pixel 5 är IPX8 vattentålig, väger 151 gram och har måtten 144,7 x 70,4 x 8 mm. Telefonen har en 6-tums Full HD-skärm med en upplösning på 1080 x 2340, vilket innebär att det finns 432 pixlar per tum och en OLED-panel. Telefonen levereras med en 90 Hz-teknik vilket gör skärmens uppdateringsfrekvens mycket snabbare och säkerställer en mjukare skrollning.

Intressant är att för Pixel 5 har Google beslutat att överge sin 3D Face Unlock-teknik och gå tillbaka till en vanlig fingeravtrycksläsare, som kan ses som en nedgradering jämfört med Pixel 4, åtminstone enligt vissa människors åsikt.

Om vi ​​tittar på insidan av Pixel 5 finner vi att den kommer med en Qualcomm Snapdragon 765G-processor, vilket är förvånande eftersom den inte är lika starkt som vissa andra tillverkares telefoner på marknaden. Oavsett, för alla vanliga uppgifter kommer du inte att märka något eftersom den fortfarande är tillräckligt kraftfullt. RAM-minnet är standard med 8 GB och lagringsutrymmet är 128 GB. Eftersom Google inte nämnde det förväntar vi oss att den här konfigurationen är den enda som de kommer att släppa. Konsumenter som söker efter mer lagring måste därför istället flytta till ett molnlagringsalternativ.

Bildkälla: Google

Batteriet kan inte bara laddas trådlöst, som tidigare nämnts, men telefonen stöder också Battery Share, vilket är en funktion som gör att enheterna kan ladda varandra. Detta är definitivt en aspekt där den slår Apples iPhone 11, men låt oss vänta och se vad iPhone 12 kommer att stödja.

Vi vet att vissa av er inte var så imponerade av Pixel 4s batteritid, men Google hävdar att detta batteri kommer hålla en hel dag på en laddning. Vi håller tummarna på det!

Pixel 5 stöder 5G-anslutning. Men se till att kontrollera med din leverantör om de stöder 5G, för annars fungerar det inte. Slutligen körs telefonen på det senaste operativsystemet från Google, nämligen Android 11.

Bildkälla: Google

Google Pixel 5 kamera

Pixel 5 kameran behåller samma design som tidigare men har en 12,2MP primärkamera med 1,4μm pixelbredd, och dessutom har den också en 16MP ultrabred kamera för de extra fina bilderna! Vad några av er kan vara riktigt glada över är att Night Sight och Portrait Mode återvänder till Pixel 5. Och för er alla Instagram-, TikTok- och Snapchat-älskare kommer den här telefonen naturligtvis också med en fin selfie-kamera som har 8MP för att säkerställa de bästa bilderna av dig själv.

Bildkälla: Google

Beställ Pixel 5 i Just Black

Beställ Pixel 5 i Sorta Sage

Beställ Pixel 4a i Sorta Sage

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.