Panprices - En titt på Fifine K669 USB-mikrofon

En titt på Fifine K669 USB-mikrofon

Avatar
Sophia • 
Mar 10

Fifine Microphone

Inte alla har en enorm budget när det gäller att köpa podcast utrustning, så idag ska vi titta på Fifine K669 USB-mikrofon. Låt oss ta en titt och se om den här lågbudget mikrofonen har vad som krävs för att vara en motståndare mot topputrustning som t.ex Rode och Blue Yeti mikrofonerna.

Vad sägs om Fifine K669 figuren?

När det gäller Fifines figur känns den otroligt bra i handen. Den har en metallkropp med en bra vikt, en fin metallkvalitet av metall och robust 1,8 meter kabel. Den levereras också med ett praktiskt litet tripod och svängfäste för att hålla det upprätt när du använder den.

Vi erkänner att tripod kvaliteten inte är lika imponerande som mikrofonen, men det kommer att göra jobbet perfekt om du spelar in vid ditt skrivbord.

Du hittar en volymkontroll direkt på fifine mikrofonen, men tyvärr finns det inget hörlursuttag. Det är en ganska liten mikrofon (140 × 90 × 50 mm) som gör den praktisk att transportera, och den tar inte heller mycket plats på ditt skrivbord.

En av våra favorit saker med den här mikrofonen är utan tvekan hur lätt det är att använda. Kompatibel med Mac OS, Windows och Linux och kräver inga drivrutiner eller programvara för att komma igång. Fifine är vad vi kallar en "plug and play" -mikrofon, helt enkelt koppla in den så är du klar!

Vad sägs om ljudkvaliteten på Fifine K669?

Låt oss nu komma till den del du verkligen är intresserad av... ljudkvaliteten! Som många populära mikrofoner, är Fifine K669 en kondensatormikrofon med ett cardioidmönster. Det betyder att den fångar upp det mesta av ljudet framifrån så att du får bästa resultat genom att placera det direkt framför dig, vilket är perfekt för radiosändningar och podcasting. 

För ett skarpt, rent ljud föreslår vi att du placerar mikrofonen ungefär 10 cm från munnen. Du måste också konfigurera ljudinställningarna för live-programvaran eller inspelningsprogrammet som du använder korrekt. Du kan behöva leka med inställningarna först för att hitta den perfekta balansen.

Specifikationerna för Fifine K669

  • Anslutning: USB 2.0

  • Frekvensomfång: 20Hz -20KHz

  • Användning: PC eller Mac med USB

  • Känslighetsområde: -34dB

  • Polärt mönster: cardioid

  • Mikrofontyp: Kondensor