Google Pixel 4 kommer att ha en bättre kamera än S10 Plus

Google Pixel 4 har en bättre kamera än S10 Plus

Avatar
Sara • 
Oct 1

Google presenterar inte nya Pixel 4 och Pixel 4 XL förrän den 15e oktober, och troligtvis en officiell release en vecka senare. Trots detta har det läckt mycket information kring de nya flagskeppen. Nu har det kommit fram mer information runt telefonens funktioner och kamerans prestanda.

Folket på Nextrift har fått tag på en pre-release version av senaste Pixel 4, och testat kamerans funktioner jämte Samsung Galaxy S10 Plus. Trots att S10 Plus bilder hade mer mättade färger så kunde det konstateras att Pixel 4 färger återspeglade verkligheten bättre samt erbjöd högre detaljrikedom. Baserat på tidigare intryck av Pixel 4 så verkar det som att kameran är bättre jämfört med andra flaggskepp. Möjligen kan vissa föredra de mer livliga bilderna som Galaxy S10 Plus producerar. Nextrift noterade dessutom att kameran i Pixel 4 hade svårt att fokusera på närobjekt vilket kan vara till nackdel för de som sysslar med macro-fotografering, eller helt enkelt föredrar att fotografera på nära håll.

Google Pixel 4 använder sig av ett material som är matt kring sidorna och baksidan av mobilen. Detta gör att mobilen är både skönare och enklare att hålla då den inte rör på sig lika mycket. Det innebär även att mobilen är mer stöttålig. Folket på Nextrift noterade dock att mobilen trots detta hade en mycket tydlig och lätt finish som gjorde att det nästan kändes som riktigt glas när man höll i den.

Det finns ingen fingeravtryckscanner på mobilen och istället får vi nöja oss med en uppgraderad ansiktsupplåsningsfunktion, likt Apple Face Unlock. Google har förbättrat säkerheten genom biometrisk-funktionalitet, vilket ska säkerställa en snabb och effektiv lösning som samtidigt är säker.

Exakt hur Google har valt att implementera denna upplåsningsmetod återstår att se den 15e oktober. Men enligt läckta källor borde den vara snabb och pålitlig. Den ska även fungera i mörkare miljöer. Upplåsningen fungerar enbart när personen kollar rakt mot telefonen och det kan därför vara svårt att låsa upp mobilen om den exempelvis ligger på golvet.

Google har gett indikation på att funktionen kommer att vara anpassningsbar och du kommer att ha möjlighet att ändra så att dina ögon måste vara öppna för att låsa upp telefonen. Du kan även använda funktionen för upplåsning av enskilda appar eller telefonen som helhet. Telefonen har som tidigare bekräftats här en skärm med 90Hz-uppdateringsfrekvens som kan ändras till 60Hz om det föredras.

Den 15e oktober är det äntligen dags för den officiella presentationen och det är inte förrän dess som vi med största sannolikhet kan bekräfta om alla rykten stämmer kring de läckta ryktena kring Google Pixel 4 och Pixel 4 XL.

Fram tills dess kan du hitta mer information om sommarens Pixel 3a och Pixel 3a XL.

Latest blog posts