Kan man köpa Google Pixel 4 i Sverige? Få bästa billigaste pris med Panprices

Google Pixel 4 kommer till Sverige

Avatar
Anita • 
Oct 16

Klicka på länken för att veta om hur du kan köpa Pixel 4 från Sverige genom Panprices.com

Google presenterade Pixel 4, Pixel 4 XL och ett gäng andra enheter under sitt event #MadeByGoogle. Telefonen finns tillgänglig för beställning redan idag men leverans av de nya flaggskeppen kommer som tidigast att ske den 24 oktober. Priserna har även presenterats och det ser ut som att Pixel 4 kommer att kosta som billigast 7800kr för Pixel 4 64GB och som dyrast kommer den att gå för 9800kr. Priserna är som sagt preliminära och det återstår att se exakt vad de kommer att hamna på den kommande veckan.

Klicka på en av länkarna för att komma till årets Pixel 4-modeller:

Nedan finns förra årets modeller:

Ambitionen för telefonerna är skyhöga och det ser ut som att Google med fjärde generationens Pixel äntligen kan bryta den trend med låga försäljningssiffror och dålig marknadspenetration. Årets telefon bjuder på massiva uppgraderingar jämfört med tidigare generationer men det återstår att se vad som händer när telefonen väl lanserar i de annonserade regionerna.

Google inkluderar 4 innovativa förbättringar

Telefonen kommer att utrustas med totalt fyra nya innovativa förbättringar som ska se till att Pixel 4 hamnar på allas radar. Man inkluderar fler sensorer än tidigare för snabbare ansiktsupplåsning, en 90Hz-frekvens skärm som gör att du inte missar något på skärmen, en snabbare Google Assistant, och Motion Sense funktionalitet genom ny radar-teknologi som baseras på Project Soli-chippet. Google väljer även att byta design språk och introducerar ett helt nytt tänk vad det gäller hur man designar sin hårdvara. Google väljer inte att göra några massiva uppgraderingar när det kommer till kamera hårdvaran, istället gör man det Google gör bäst, vilket är att erbjuda stora förbättringar vad det gäller mjukvaran. Apple lyckades genom iPhone 11 Pro att krossa all konkurrens gällande smartphone kameror; om Google genom sina nya flaggskepp tar hem kronan är fortfarande osäkert och vi får helt enkelt vänta på recensionerna.

Hårdvara

Många som använt telefonen rapporterar att telefonen har stora likheter till iPhone 11 Pro. Den stora kamerapucken, samma inglasade baksida, och de rundade metallsidorna är en av många saker som de båda flaggskeppen har gemensamt. En skillnad är dock att Google väljer att inkludera mer kontrasterande färger vilket har ansetts vara väldigt snyggt. Fjärde generationens Pixel-telefoner väger dessutom mindre än iPhone-telefonerna vilket kan attribueras till batteriets storlek vilket kan anses vara lite för lite med tanke på de senaste årens trend att inkludera massiva batterier.

Pixel-telefonerna kommer att gå att laddas genom USB-C men kommer tyvärr inte med en hörlursingång. Google väljer trots att man även släpper nästa generationens Pixel Buds att inte inkludera någon lösning. Istället går Google ut med att man inkluderar ett presentkort på $100 till deras Google Store vilket kan användas för att inhandla Pixel Buds när de väl släpps.

Ansiktsupplåsning

Ansiktsupplånsningen fungerar enligt användares utsagor väldigt mycket snabbare än tidigare. Telefonen är så snabb att den låser upp sig så fort du lyfter på telefonen. Komponenterna som Google använder är väldigt lika de komponenter som Apple använder till Face ID, Google menar dock att den rent tekniskt fungerar annorlunda. Genom biometrisk-autentisering ersätter detta system det tidigare fingerupplåsnings systemet. Upplåsning börjar redan innan kameran ser ett ansikte och hunnit identifiera den. Radar-teknologin börjar redan låsa upp mobilen när man plockar upp mobilen.

Skärmen

Google väljer att inkludera en skärmupplevelse olikt någon annan smartphone på marknaden. Google tillskillnad från sina konkurrenter har avstått detta år från att inkludera en såkallad "notch" och istället får vi en komplett och avrundad skärm med större "bezels", både ovan och nedanför telefonens skärm. Skärmen är OLED och av samma kvalité på samtliga modeller. Enligt rapporter är färgåtergivningen och ljusstyrkan optimala och en klar förbättring från tidigare år. Den nya skärmen är även utrustad men något som man kallar för "Smooth Display" vilket egentligen är en skärm med 90Hz. Denna typ av teknologi är inte något nytt men det är nytt att någon som Google inkluderar denna mobil i en så liten och komplett mobil som Pixel 4 och Pixel 4 XL. Skärmen kommer inte konstant att köras på 90Hz då detta skulle innebära ökad batteri användning. Istället kommer mjukvara i mobilen att bestämma när uppdaterings-frekvensen ska vara hög, annars lägger den sig på vanliga 60Hz.

Google inkluderar dessutom en funktion som man kallar för "Ambient EQ" som är en teknologi som anpassar telefonens färgtemperatur för att bättre spegla ljuset i rummet för att göra det enklare och mindre tröttsamt för ögonen att använda telefonen.

Motion Sense

Den absolut största nyheter vad det gäller Pixel 4 jämfört med den konkurrensen som finns på marknaden är troligtvis Motion Sense. Teknologin är ett stort framsteg och innebär att Google inkluderar ett Soli-chipset som gör att telefonen får rumslig närvaro upp till 1 meter från telefonen.

Just nu innebär radar-teknologin inte några större förändringar vad det gäller användarupplevelsen men Google menar att det är en work-in-progress och att man måste lära användarna det grundläggande användningsområdet innan man bygger ut funktionaliteten för att inkludera andra sätt att nyttja radarn.

Motion Sense låter användare, förutom att kunna predicera rörelser, även göra det möjligt att stänga/pausa/byta låt, avfärda samtal eller alarm. Detta endast genom lite handrörelser som indikerar ett särskilt förmenande. Google inkluderar en tutorial som inkluderar Pikachu från Pokémon om hur man använder radarn mest effektivt. Det återstår att se huruvida teknologin används som en gimmick av Google och snabbt sopas under mattan likt tidigare satsningar — eller om det här faktiskt blir ett användbart verktyg.

Kamera

Vi har tidigare skrivit om att Google jobbar på att återta kronan från Apple och deras iPhone 11 Pro. En stor nyhet med årets Pixel är att telefonerna äntligen får en till kamera . Det innebär att den numera har två kameror, en vanlig vidvinkel och en telefoto zoom, 12MP respektive 16MP 2x. Google går lite mot strömmen här och ansåg att användare skulle få bättre användning av en zoom kamera än en ultra-vid sådan. Google inkluderar även superzoom teknologi och förbättringar vad det gäller porträtt läget. På framsidan hittar vi nuförtiden endast en selfie-kamera på 90-grader FoV, från tidigare Pixel 3 som hade en 75-grader och en 97-grader FoV.

Nattläget har även fått en rad förbättringar och du kan nu ta kort i ännu mörkare situationer än tidigare. Kamera appen har även fått ytterligare funktioner som gör det enklare att anpassa inställningar för exponering och skuggor. Google inkluderar även möjligheten att se en realtidsförhandsvisning av hur den slutliga bilden kommer att se ut genom Googles HDR+ fotograferingsalgoritm.

Google har alltid hamnat på efterkälken vad det gäller video kvalité och det ser inte ut att bli några större förbättringar. Fortfarande kommer vi endast att kunna spela in 4K i 30FPS vilket är snäppet lägre än andra mobiler som kan spela in 4K i 60FPS. Färgåtergivningen kommer enligt Google att vara mer naturlig och mindre dramatisk än tidigare Pixel telefoner.

Pixel Neural Core

Google inkluderar även en ny processor som heter Pixel Neural Core. Den nya processorn gör det möjligt för mobilen att förstå och transkribera engelska. Man har dessutom lyckats reducera storleken och kan nu få plats med det på mobilens interna minne vilket betyder att man kommer att kunna transkribera ljud till text utan internet. Även Google Assistant blir tillgänglig lokalt i telefonen. Google har gett den det nya namnet "New Assistant" och gjort den betydligt snabbare och smartare än tidigare.

En annan nyhet som Google väljer att ha med i mobilen är en ny app som heter Recorder. Appen gör det möjligt att spela in och göra skrivtolkning i realtid utan några internet servrar. Enligt utsagor från de som har testat appen sägs den var mycket bättre än vad som finns på marknaden. Andra nya tillägg som Google väljer att inkludera i Pixel 4 är att den vid upptäckning av en bilkrasch automatiskt ringer räddningstjänster.


Telefonen är klart mycket mer ambitiös än tidigare Pixel generationer och det återstår att se hur mottagandet blir för deras nya och innovativa flaggskepp. Med ett pris på kring $800-$1000 kan årets Pixel mycket väl komma att bli en stor hit, eller inte.