Panprices - Intervju med content creator Marcus Hjelm
Panprices Logo
English

Intervju med content creator Marcus Hjelm

Avatar
Tiba  • 
Jan 4

Hobbyfotografen Marcus Hjelm började fotografera tidigt i åldern och byggde upp en following på instagram. Idag sysslar Marcus med alla möjliga roliga projekt från att gör music videos åt artister eller filma/fota på festivaler. Vi har haft möjligheten att prata med Marcus om hans hobby, om artisterna han har träffat och hans bästa tips för för blivande fotografer.

När vi möter Marcus på det digital sättet möts vi av en person med stort intresse inom teknik och prylar, något som utvecklades till hans passion för fotografi och media. Han berättar att han är till stort sett självlärd inom både fotografi och adobe creative cloud där han redigerar sina foton och videos.

Vi frågar hur han fick chansen att göra videos åt artister såsom Atomic swing, Hanna Ferm samt material åt Levi’s Nordics instagramkonto under festivalen Hudikkalaset. Han berättar att det hela började men en artist vid namn Max Wassen som ville börja samarbeta med Marcus för videos och fotomaterial till social medier. “Det hela blev som en snöbollseffekt” berättar Marcus, då han genom Max Wassen kom i kontakt med fler personer inom medieindustrin. En av dessa personer var Filip Sahlsten, en av grundaren bakom produktionsbolaget Substitute, vilket Marcus kan få fotouppdrag ifrån.

Marcus berättar att största delen av hans arbete fångas via hans trogna Sony a6500 och att hans favoritobjektiv är sigma 30mm f.1.4. Han planerar däremot att uppgradera till en sony a7 III. På grund av att han inte fotar fullformat så är hans 30mm snarare en 45mm i brännvidd.

Hans bästa tips inom fotografi är: 

  1. Att inte övermättna sina bilder. För att få bilderna att “poppa” ska man öka kontrasten och ljuset i bilden, inte färgen. något man ser att Marcus ofta gör i sina bilder. 

  2. Ljuset är troligen viktigast av allt. Är det inte fin himmel eller sol så kan han garantera att fotona inte är lika bra som om dem skulle vara fotade under t.ex. golden hour. 

  3. Ha roligt!! Kanske lite cliché men allting går bättre när man har kul :) 

Mer om Marcus hittar ni på Instagram: @marcushjelm_