Panprices - Lär dig mer om Olle Mogenfelt i denna Intervju

Intervju med Olle Mogenfelt 

Avatar
Marcus • 
Mar 3

Olle Mogenfelt har varit aktiv som content-creator i nu dryga 6 år och har en talang för det han sysslar med. I denna blogpost så kommer vi få höra Olles coolaste och mest intressanta upplevelser som frilansfoto och videofotograf. Vilken utrustning han har och vad han kanske skulle vilja köpa. Här kommer vi att få lära känna olle, vad han sysslar med i dagsläget, samt hans 3 bästa tips.

Vi möter Olle, en kille i 20 årsåldern i sitt rum via ett videosamtal. I rummet hänger tavlor och nära till hands finns hans kamerautrustning som han gärna visar oss när vi frågar. Vi ställer den första frågan om hur han kom in på den linje han i dag jobbar med. Olle började med att fotografera när han var 16 år gammal som snabbt spred sig till att även bli intresserad av video och videoredigering.

Han berättar att han alltid varit intresserad av skapande och prylar så det blev ganska naturligt. Idag äger Olle sitt eget mediebolag vid namn “Mogenfelt media”. Mogenfelt media jobbar med marketing, konsultation och produktion av olika slag. Något som verkligen passar hans kreativa förmåga.

Hur ska man tänka när det kommer med instagram ?

Olle berättar att instagram har en självlärande algorithm  som hela tiden försöker placera dig i ett fack tillsammans med andra som är intresserade av samma innehåll som du. Om du gillar ta bilder av något specifikt så kommer instagram att rekommenderas konton som postar liknande eller tycker som liknande som du. Detta kan du utnyttja genom att bara gilla och kommentera på bilder inom samma nisch som ditt konto.  

Vad jobbar du med just nu ?

Olles nuvarande projekt är Mogenfelt management,

Idén med projekt är att vägleda nya kreatörer inom branschen så man inte blir lurad eller liknande.

Coolaste projektet ?

Coolaste projekten Mogenfelt media har gjort är ett fotogigg, en sen sommar/höst kampanj (Puma) för en online-site. Det giget blev som en bekräftelse att man är på rätt spår berättar han.

Men det roligaste han fotat berättar han var festivalen Bayside där han hade ett fotouppdrag det var nog det fetaste enligt mig säger Olle. Han berättar om hur kul det var och hur nöjd han blev över bilderna. 

Olle berättar att han trodde att 2020 skulle kunnat toppa allt han gjort innan. Att festivaler som Summerburst var inplanerat samma sommar. Olle hoppas att när restriktionerna försvinner och man kan övergå till det normal igen att den sommaren kommer att vara helt galen.

Snabba frågor: 

1. Favorit bild ? 

Konserten med Macklemore. (se bild nedan)

2. Så vad inspireras Olle av ?

Väl producerade dokumentärer, bra musik, och vad nu man råkar kolla på Youtube ibland kommer bara inspirationen säger han. 

3.Första Kamera ?

Nikon 1 J2.

4. Favorit Kamera?

Fujifilm x100s

5. Dröm kamera

Leica  M eller Q2.

Olles bästa tips: 

1: Ta inte shit låt inte folk trampa ner dig, Tro på dig själv och dem målen du satt upp.

2: Målinriktad och veta var man är på väg så man inte jobbar åt fel håll.

3: Ha roligt för då blir det roligt :) 

Olles utrustning består av: 

Sony α7 II. Är tidigare versionen av den nya Sony α7 III som är en fullformatskamera. När Sony α7 II släpptes var den världens första fullformatskamera med inbyggd stabilisator. Den har 24 megapixlar med 117 phase-detection autofocus. Den nya Sony α7 mark III kommer med uppdaterad sensor som nu kan filma 4k 30fps och 1080p 120fps något versionen innan inte kunnat. Den har även ett nytt och större batteri. 

Sony α6300: Är tidigare versionen av den nya α6400 är en kompakt cmos kamera med mycket prestanda och perfekt kamera för både foto och film.  Den har 24 megapixlar med 425 phase-detection autofocus. Den kan filma 4k upp till 30 fps och 1080p upp till 120 fps. Större skillnader mellan a6300 och a6400 är att a6400 har lite nyare sensor touch screen som går att vinkla 180 grader. 

Fujifilm x100s som är hans favorit då känslan och bildsimuleringarna är riktigt nice. X100s är tidigare versionen av den nya x100v den har en 16.3 megapixel cmos sensor. On-sensor Phase detection autofocus. Den kan filma 1080p 60fps. Den är riktigt grym liten kamera med riktigt cool i kamera film simulering. Den nya x100v är den uppdaterade versionen med samma funktioner sen innan men med uppdaterad kvalite som 4k 30fps, 1080p 120fps. Skärmen är nu också touch screen. 

📷 Kolla självklar in Olle på hans instagram: @Ollemogenfelt