Panprices - iPhone 11, Pro, Max - Köp de billigt i Sverige

iPhone 11, Pro, Max - Allt du behöver veta

Avatar
Sara • 
Oct 14

iPhone 11, Pro, Max - Allt du behöver veta

Efter månader med rykten har Apple äntligen släppt sin nya iPhone 11-serie under företagets årliga evenemang på Steve Jobs Theatre i Cupertino. "Det här är de mest kraftfulla och fantastiska iPhones som vi någonsin har byggt", VD Tim Cook introducerade företagets flaggskeppsenheter förra tisdagen. Även om Tim Cook upprepade sig ett flertal gånger om att man under varje ny iPhone-generation har innoverat så pekar siffrorna på att iPhone-försäljningen är nere under första halvåret 2019 (källa: Gartner). Apple sitter i en knivig sits och under stor press . Levererade Apple denna gång? Låt oss dyka in i denna detaljerade analys av iPhone 11, Pro, Max för att se om Apple har lyckats göra det omöjliga.

"Det här är de mest kraftfulla och fantastiska iPhone som vi någonsin har byggt".

I en överblick har den nya iPhone 11 en färsk palett med färger, en betydande förbättring av batteriets livslängd (som länge har varit en make-it-or-break-it för potentiella iPhone köpare) och en A13 Bionic-processor som ger bättre prestanda. Men framför allt är det den nya kameran som representerar ett enormt framteg från Apple sida, med tre kameror på baksidan av Pro-modellen och två på basmodellen.

Prislapp: göra den mer tillgänglig för konsumenten

Den nya iPhone 11, Pro, Pro Max börjar på respektive $699, $999 och $1 999. Detta är en innebär en markant prissänkning för basmodellen iPhone 11 och är nästan $50 billigare än iPhone XR som släpptes förra året. Apple har sedan tidigare haft ett tydligt fokus på premiumsegmentet och höga marginaler. Förra årets basmodell iPhone XR har sedan lanseringen under tidigt fjärde kvartal 2018 blivit en bästsäljare. Kanske kan detta pris locka nya konsumenter och vara ett attraktivt mellansegment för smartphones.

Prestanda

iPhone 11 är utrustad med Apples senaste A13 Bionic-chip, som de påstår sig vara den snabbaste och kraftfullaste CPU:n någonsin. A13 Bionic baseras på 7-nanometer arkitektur; har fyra högeffektiva kärnor som är upp till 20 procent snabbare och förbrukar 40 procent mindre effekt än A12 Bionic; har två högpresterande kärnor som är upp till 20 procent snabbare och 30 procent mer effektiv än föregående chip.

Batteri: Betydande förbättringar av batteriets livslängd 

I många år har iPhone-användare klagat över den nästintill irriterande låga batteritiden för iPhones, vilket blir ännu värre varje gång de uppgraderar iOS-version. Apple användare har i åratal efterfrågat längre batteritid för nya iPhones. Den nya iPhone 11 kan nu hålla en timme längre än sina iPhone XS-föregångare, med Pro-modellen som varar upp till fyra timmar längre än iPhone XS, medan Pro Max får upp till fem timmar extra. Vad detta betyder är att du nu kan använda iPhone 11 med 18 timmars videouppspelning, 11 timmars videoströmning och mer än 65 timmars ljuduppspelning.

Färg: iPhone Pro-användare är kvar

Även om den nya iPhone 11 inte erbjuder några större förbättringar jämfört med förra årets iPhone XR-serie, så erbjuder Apple en rad nya färgalternativ för sina köpare i år.

Källa: Apple

Det kan vara värt att notera att iPhone 11 har fler färgsorter än Pro-serien.

Kamera: Apples största satsning

Den nya kameran i iPhone 11-serien är ett riktigt monster som stod ut främst eftersom årets version inte kom med några större uppgraderingar (t.ex. stöd för USB-C). Flaggskeppsmodellerna iPhone Pro och Pro Max har ett trippelkamera-system medan standarden iPhone 11 har en dubbla kamerauppsättning. Vad innebär den tredje kameran för funktionaliteten egentligen? Användare får en bred vidvinkel 12-megapixel kamera, en standard bred 12-megapixel en och en 12-megapixel telefoto. Förvirrande som det låter gör Apple det mycket enklare för konsumenter att välja den smartphone som passar de bäst.

Källa: Apple

Vad innebär dessa kamerauppgraderingar i praktiken? Säg att du är långt ifrån ett föremål som du vill ta kort på, en telefoto-lins kan komma att göra stor skillnad vad det gäller den slutliga bildkvalitén. Apple uppgraderar sin telefon med totalt 4x optisk zoom och teleobjektivet går så långt som 4x optisk zoom.

Och ... “Slofie”

"Slofie" är en helt ny term myntad av Apple. Med hjälp av den nya telefonens selfie-kamera kan användare ta en så kallad slow-motion-selfie-video av sig själva. Detta markerar Apples försök att tillgodose den nya selfie-generationen. Funktionen har trots sin innovativa sida haft svårt med positiv respons.

Det återstår att se hur implementeringen verkligen ser ut när den nya slofie-funktionen väl levereras till slutkonsumenter. Det är inte alltid som kritiker har rätt. Undersöker man hur responsen var när Apple avslöjade sina AirPods såg responsen ganska lika ut men har i takt med lansering och fortsatta uppgraderingar blivit en oerhört viktig inkomstkälla för Apple.

Det har ryktats på internet att Apple fick inspiration till sin trippelkamera telefon nedan.

Källa: Twitter

Deep Fusion: Apple implementerar AI-fotografering

Detta är kanske den mest spännande nya funktionen i den nya iPhone-kameran. Även fast Apple sa att denna funktion först kommer att lanseras senare i höst har vi skäl att vara entusiastiska. Deep Fusion är ett helt nytt sätt att ta bilder där maskininlärning finns på plats för att förbättra produktionen. Det görs möjligt genom att kombinera de bästa funktionerna; kameran tar nio olika bilder som iPhone (åtta av dem är automatiska) sedan bearbetar på bara en sekund. Resultatet är ett fotografi med hög detaljrikedom och hög "dynamic range" med super lågt brus. Det fungerar perfekt i miljöer med svagt eller låga ljusnivåer.

Källa: CNET

Det är också värt att nämna att köp av den nya iPhone (eller någon Apple gadget) kommer att kombineras med ett års gratis abonnemang på Apple TV Plus - Apples prenumerationstjänst för TV-program och filmer. Därefter ligger priset på låga $4,99 per månad.

iPhone 11 specifikationer

 • Sex färger: svart, vit, gul, lila, grön, röd

 • A13 Bionic chip

 • 64 GB, 128 GB, 512 GB lagringskapacitet

 • 1 timme mer batteritid än iPhone XR

 • Snabbare upplåsning av Face ID

 • Wi-Fi 6-stöd, men ingen 5G

 • Dubbelt kamerasystem med en 12-megapixel-lins: bred och ultrabredd

 • Nattläge för mobilkamera

 • 2x optisk zoom

 • 12-megapixel kamera (från tidigare 7 megapixlar)

 • 4K-video för både främre och bakre kameror, med slow-motion för selfie-kameran

 • iOS 13

Här hittar du priser för iPhone 11 

iPhone 11 Pro och Pro Max specifikationer

 • Färger: midnattsgrön, rymdgrå, silver, guld

 • 64 GB, 256 GB, 512 GB lagringskapacitet

 • Två skärmstorlekar: 5,8- och 6,5-tums OLED-skärmar (båda 458 ppi pixeldensitet)

 • Super Retina XDR-skärm stöder HDR 10 med Dolby Vision (och Dolby Atmos-ljud)

 • Tre bakre kameror med 4x optisk zoom: Breda, ultrabred, teleobjektiv

 • Kommande kamerafunktion som kallas Deep Fusion sammanställer nio bilder för att minska buller och skapa skarpa detaljer

 • 4 timmars mer batteritid (Pro) och 5 timmar längre batteritid (Pro Max) än förra årets modeller

 • Snabbare upplåsning av Face ID

 • Wi-Fi 6-stöd, men ingen 5G

 • 4K-video för både främre och bakre kameror, med slow-motion för selfie-kameran (alias "slofies")

 • Snabbladdning

Här hittar du priser för iPhone 11 Pro och iPhone Pro Max

iPhone XR till 599 $ - Varför inte?

iPhone 11 fick inte sig några större uppgradering jämfört med förra års iPhone XR, det innebär att iPhone XR fortfarande en av de bästa iPhones och mest prisvärda telefoner ute på marknaden, särskilt då priset reducerats med 1000kr och är i dagsläget billigare än iPhone 11. Kolla in de bästa erbjudandena för iPhone XR på Panprices.