Köp Pixelbook Go, Pixel Watch och Pixel Buds 2 i Sverige genom Panprice

Köp Pixel Buds 2, Pixel Watch och Pixelbook Go i Sverige genom Panprices

Avatar
Leslie • 
Oct 10

Pixel Buds 2

Den första generationens Pixel Buds lanserades under 2017. Sedan dess har det på ryktesvägar framkommit att nya Pixel Buds 2 kan komma att lansera både under 2018 och nu igen under 2019. Tillkännagivandet kan komma att ske i samband med Made by Google 2019 i New York den 15 oktober, en hårdvaruutställningen som Google årligen haft sedan 2016.

Trots att det förekommit stora läckor kring Googles andra produkter så har det varit väldigt tyst kring Pixel Buds 2. Det är fortfarande osäkert om dess specifikationer, om den kommer ha en kabel likt den först modellen från 2017, eller om de fungerar helt trådlösa likt Apples AirPods, kanske erbjuds de båda lösningar tillsammans. Amazon släppte nyligen sina Echo Buds som var trådlösa och chanserna är stora att Google väljer att använda sig av den lösning de också.

Pixel Buds 2 kommer enligt uppgifter även med funktionalitet (genom mjukvaruuppdatering) som minskar ljudfördröjningen specifikt vad det gäller videos på Youtube och spel. För lite mer än 6 månader sedan offentliggjorde Google en teaser för Pixel Buds och framförde att man hoppades på att hörlurarna skulle förbättras i deras andra iteration.

Klicka här för att komma till vår samlingstråd

Pixelbook Go

Den beryktade andra generationens Pixelbook Go kan komma att presenteras i New York den 15 oktober. En hemlig version av Chrome OS har sedan förra året rapporterats om under namnet "Atlas" och troligtvis kommer denna nya version att lanseras senare under detta år. Den nya Pixelbook Go kommer utrustad men en handfull nya förbättringar. Vi kan numera hitta en fullt fungerande 13,3-tums pekskärm. På datorns insida kan vi hitta en Intel Core m3, i5 eller i7-konfiguration beroende på vilken prisklass man är villig att investera i. Den kommer även med 8 GB eller 16 GB RAM och 64 GB, 128 GB eller 256 GB lagringsutrymme. Det sägs även att de dyrare varianterna kan komma med en 4K-skärm och de billigare med en FullHD-skärm.

Pixelbook kommer även med förbättrade framåtriktade högtalare, ett 3,5 mm hörlursuttag, två USB-C portar (vardera med en medföljande LED på varje sida), standard-WiFi och Bluetooth-gränssnitt, Titan C-chip, en 2MP framåtvänd kamera som spelar in i 1080p 60 fps samt två mikrofoner på framsidan. De nya specifikationerna innebär en rejäl uppgradering från föregående generationer och innebär att marknaden för laptops är mer konkurrenskraftig än någonsin förr. Hur mycket som man får betala för Pixelbook Go återstår att se men uppgifter indikerar på att den kan komma att landa på runt 8000kr.

Klicka här för att komma till vår samlingstråd

Pixel Watch

En av de mest efterlängtade produkter som troligtvis inte kommer att få göra ett uppträdande den 15 oktober är Pixel Watch. Google har tidigare framhållit att man jobbar aktivt på en smartklocka, men än är det osäkert när den lanserar. Enligt uppgifter kommer detta inte att bli året då Google Pixel Watch släpps fri på marknaden.

Apple Watch Series 5 lanserades tidigare i år och det har uppkommit diskussioner kring vad Google ska göra härnäst. Wear OS har hittills misslyckats med att bli en betydande konkurrent till Apple Watch. Googles ambitioner för att skapa en verklig konkurrent har funnits sedan 2016 och sedan dess har den växande konkurrensen främst från Apple men även den från Samsung, LG, Huawei, och Garmin har inneburit en hindrande faktor. Tidigare har det genom en rapport framkommit rykten som pekat på att Google hade för avsikt att släppa Pixel Watch i samband den första generations Pixel smartphones (2016). Det sägs att den då nytillträdde Rick Osterloh avbröt presentationen då han ansåg att Google skulle ha ett enhetligt formspråk för alla produkter.

Det sägs att till skillnad från andra smartphone tillverkare t.ex. LG, hade Google det väldigt svårt att få upp hastigheten och synergin mellan Pixel Watch och Pixel 1, 2 och 3. Det ryktas att något så enkelt som att synkning mellan enheterna inte fungerade korrekt. Hårdvaruchefen Osterloh ville i slutändan inte att en produkt som vid tiden sågs mer som ett komplement än en fullständig produkt skulle dra ner på Googles anseende. På grund av detta ansågs inte den dåvarande Pixel Watch upprätthålla den kvalitetsstandard som Google räknat med, trots att smartklockan i princip varit redo för produktion.

Produkten lanserades slutligen, inte under Pixel-varumärket, men i ett samarbete med LG och den klockan kom att få namnen LG Watch Style och LG Watch Sport. Rapporten visar på den dystra situation och framtid som Googles Wear OS står inför, både vad det gäller försäljningen men även på utvecklingsfronten.

Klicka här för att komma till vår samlingstråd

Latest blog posts