Köp Sony ZV-1 i Sverige genom Panprices

Köp Sony ZV-1 i Sverige genom Panprices

Avatar
Kalo • 
May 28

Sony har tidigare släppt kameror i RX100-serien som har varit väldigt bra överlag. Kamerorna och särskilt RX100 VII har bjudit på en mångsidig upplevelse med bra bild- och video samt att den är så pass liten att man kan transportera den överallt. Priset på runt 13.00 kronor har dock alltid varit något som gjort det svårt att för kameran att slå igenom på marknaden. Den nya ZV-1 som Sony nu presenterar är en ny kompaktkamera som erbjuder en lite enklare användarupplevelse till ett lägre pris.

Kameran riktas till vloggare som behöver en användarvänlig kamera som kan hantera inspelningar på egen hand. Kameran kommer med Background Defocus och Product Showcase som levererar bokeh bilder/video på olika sätt. Background Defocus går att aktivera genom en knapp bredvid avtryckaren på ovansidan och lägger fokusskärpa på bakgrunden, vilket innebär att det kameran fokuserar på framhävs.

Man kan självfallet justera bländare med en dedikerad knapp vilket förenklar användningen av kameran. Product Showcase funktionen gör det lättare att visa upp produkter genom att fokusera på produkten i fråga när den hålls upp framför kameran i stället för att fokusera på ansiktet. Sony ZV-1 har många likheter med RX100 och är dessutom utrustad med samma sensor och bildprocessor. Den kommer specifikt med 1" Exmor RS CMOS-sensor med DRAM-chip och BIONZ X-bildprocessor. En nedgradering från tidigare modeller är att kameran har en lägre zoom kapabilitet, med endast 24-70mm jämfört med 24-200mm men kommer med en förbättrad mikrofonuppsättning med trippla mikrofoner med vindskydd. Kameran kan dessutom användas som webbkamera om den kopplas in i datorn med USB-sladd. Kameran kan även spela in i hela 4K i 100 megabit och ta bilder med 20,1 MP upplösning.

Kameran kommer släpps i juni 2020 och kostar runt 9 000 kr.

Klicka här för att komma köpa Sony ZV-1.

Latest blog posts