Live Caption: Google Pixel 4 lanserar med automatisk textning

Live Caption: Google Pixel 4 lanseras med automatisk textning

Avatar
Sara • 
Oct 1

Den 15e oktober är det äntligen dags för Google att officiellt presentera Pixel 4 och Pixel 4 XL. Nya uppgifter har kommit fram som pekar på att de båda flagskeppen kan komma att lanseras med en såkallad Live Caption funktion som finns inkluderat i Android 10.

Enligt uppgifter från XDA Developers så kan Live Caption debuteras i Googles nya smartphones. Funktionen möjliggör för användare att skapa undertext i realtid för både ljud och video automatiskt. Live Caption påminner mycket om en tidigare Google satsning, Live Transcribe, som fungerade genom att transkribera det folk omkring sa och dokumentera det i mobilen. Live Caption fungerar annorlunda, istället dokumenterar den nya funktionen ljudet från videor, podcasts och andra källor för att ge bildtexter i realtid. Personer med hörselbegränsning kommer att dra stor nytta av funktionen i situationer då man helt enkelt inte kan höja volymen.

Google offentliggjorde funktionen för första gången under Google IO 2019 i Maj, men har sedan dess varken aktiverat funktionen eller avslöjat någon ytterligare information kring Live Caption-funktionen. Trots det har XDA-developers lyckats aktivera tjänsten på en Pixel 2 genom att installera en APK (vid namnet Device Personalization Services) som man tagit från en Pixel 4 XL som tillgängliggjorde verktyget.

Live Caption kunde, med APK:en väl installerad, ge funktionalitet som möjliggjorde för tillhandahållandet av automatisk transkribering av undertexter från källor som inkluderar alltifrån Youtube och Netflix till Google Podcast och Google Photos. Live Caption kan välja att inte inkludera svordomar vilket man kan kontrollera i volyminställningarna. Undertexterna visas över bildmaterialet eller den specifika appen; möjlighet finns att klicka, dra, och klicka bort textningen genom att svepa texten bort från skärmen.

Pixel 4 kommer vid lanseringen att vara fullspäckad med innovativa specifikationer och chanserna är stora att Live Caption kommer aktiverat från dag ett. Förväntningarna är stora inför det kommande Pixel-eventet den 15e oktober då vi får ta en titt på hur Android 10 och Live Caption kan komma att fungera.

Latest blog posts