När kommer iPhone 12 komma till Sverige?

När kommer iPhone 12?

Avatar
Eden Lev • 
Jul 10

Genomsnittlig lästid: 3 minuter

När kommer iPhone 12 till Sverige? Vad vet vi om telefonen hittills? I det här inlägget tittar vi närmare på olika rykten, läckor och förväntningar gällande Apples kommande iPhone 12.

Varje år i september brukar Apple presentera sina nya telefoner men detta året kan, på grund av Covid-19, bli ett undantag. Hur mycket Coronapandemin kommer påverka release-datumet för iPhone 12 återstår att se, men Techradar skriver att det ser ut som iPhone 12 kommer vara två veckor till två månader försenad. Men de skriver även att Apple jobbar hårt för att hålla sig så nära det ursprungliga utgivningsdatumet som möjligt, så vem vet, kanske ser vi en release av iPhone 12 redan i september. I vilket fall som helst, om ryktena kring iPhone 12 stämmer kommer den vara väl värd väntan.

Design

Den kommande designen på iPhone 12-serien tros vara väldigt annorlunda från de tidigare iPhone-modellerna. Vissa påstår till och med att designen för iPhone 12 är den största designförändringen Apple gjort på någon av sina telefoner sedan iPhone X kom. iPhone 12 förväntas ha en metallram och fyrkantiga kanter, likt iPhone 4 hade.

Enligt Macrumors så kommer Apple släppa fyra olika telefoner i tre olika storlekar. Det kommer finnas två budgetvarianter, en med 5.4-inch skärm (alltså något större än iPhone 5) och en med 6.1-inch skärm (ungefär samma storlek som iPhone X). De två dyrare Pro-modellerna förväntas ha skärmstorlekarna 6.1-inch och 6.7-inch. Om uppgifterna stämmer innebär den största varianten av iPhone 12 kommer vara den största iPhone som någonsin släppts.

Kamera

Om vi istället tittar närmare på mobilens kamera så tros det komma flera förbättringar. iPhones redan ledande filmfunktion förväntas bli ännu bättre med iPhone 12, då ryktet säger att man ska kunna filma i 4K med 120 bps. Macroumors skriver att det finns en chans att telefonen har en 3D kamera. 

5G och Touch-ID

Utöver detta finns det också ett rykte om att fingeravtrycks-avläsaren kommer göra en comeback med iPhone 12, troligen i kombination med Face-ID. iPhone 12 kommer även vara den första telefonen som har 5G, vilket innebär att så länge du har tillgång till 5G-uppkoppling kommer kommer du kunna njuta av ett mycket snabbare internet.

Förpackning

Mycket pekar på att iPhone 12 kommer komma utan hörlurar och laddare då många som köper telefonen redan har fungerande laddare och hörlurar sedan innan. Detta gör det möjligt för Apple att göra en mindre förpackning vilket i sin tur kan spara på både kostnader och på miljön.

Pris

Slutligen, vad kommer iPhone 12 kosta? Macroumors skriver att priset kan börja så lågt som på runt 6000 kr och gå upp till 10 000 för de dyrare versionerna. Detta innebär att den billigaste versionen av iPhone 12 skulle vara billigare än vad iPhone 11 är idag.

Observera att bilderna använda i inlägget är baserade på de rykten och läckor som finns. Bildkälla: Forbes

Related blog posts