One Plus Nord - allt du behöver veta

One Plus Nord -Allt du behöver veta

Avatar
Eden Lev • 
Jul 22

Genomsnittlig lästid: 4 minuter

Tisdagen den 21 Juli är dagen då OnePlus har hållit världens första AR-lansering - de har lanserat OnePlus Nord och de trådlösa hörlurarna OnePlus buds. Vi deltog under lanseringen och här är allt som vi fick reda på.

"I stort sett allt du kan önska dig" - så beskriver OnePlus sin nya telefon. Prisvärd med den senaste teknologin och en välutvecklad kamera. OnePlus AR-lansering inleds med fyrverkerier och en film med temat #NewBeginnings. Fortsättningsvis går de igenom telefonens funktioner en efter en.

OnePlus Nord Design

OnePlus Nord kommer i 2 färger, grå och blå. Den har rundade, ovala kanter med volymknappar i metall. Telefonen har en 6.44 tums skärm med en 90 hrtz display, allt för att du ska få en "smooth" upplevelse.

Bild: OnePlus
OnePlus Nord Kamera

OnePlus Nord kamera kallas för "flagskeppskameran" eftersom att den har samma kamera som OnePlus 8. Med hela 48 megapixlar, en bildstabiliseringsfunktion och ett läge för mörkerfotografi är detta en riktig värstingkamera. Även framkameran är välutvecklad, den har en dubbel kamera med en möjlighet till att fånga vidvinkelbilder. Detta innebär att du kan zooma ut om du exempelvis vill få med fler personer i din selfie.

Bild: OnePlus

Bild: OnePlus
OnePlus Nord 5G

OnePlus Nord har en snapdragon med 765G processor vilket, som namnet avslöjar, möjliggör 5G. 5G är fortfarande inte tillgängligt på de flesta platser i Sverige och världen, men så fort 5G är mer tillgängligt kommer denna telefon kunna ha en riktigt snabb uppkoppling. OnePlus har också upp till 12 GB RAM minne vilket innebär att man kan köra flera, även tyngre, appar samtidigt utan att telefonen börjar hacka.

OnePlus Nord Laddning

Laddningstekniken som OnePlus Nord har kallas Warp charge 30T och påstås kunna ladda upp batteriet från att vara helt tomt till att ha 70% på en halvtimme.

Bild: OnePlus
OnePlus Nord Pris

Så, vad kommer OnePlus Nord att kosta? Enligt deras hemsida så kommer priset börja från 4590 SEK och den kommer vara tillgänglig för köp på deras hemsida den 4 Augusti kl 10.

OnePlus Buds

Slutligen så har OnePlus även utvecklat helt trådlösa hörlurar. De har 30 timmars batteritid med sitt laddningsbara fodral. Efter 10 minuters laddning så har hörlurarna hela 10 timmars batteritid. Hörlurarna stänger ute ljud från omgivningen och kommer i tre färger: blå, vit och svart. Priset på Oneplus Buds är 999kr.

Bild: OnePlus

Så, vad tycker vi om telefonen? Telefonen har en ganska imponerande lista av funktioner och verkar dessutom hamna på ett relativt lågt pris. Det blir defenitivt intressant att läsa recensioner om telefonen när de kommer ut. Även OnePlus Buds är prisvärda och har en utmärkt batteritid. Till sist, glöm inte att kika in våra heta erbjudanden HÄR, jämföra priser HÄR samt följa oss på Instagram och Facebook.