Panprices - Oura ring - En ring som mäter sömn

Oura Ring - En smart ring som mäter din sömn

Avatar
Eden • 
Jul 24

Genomsnittilig lästid: 3 minuter

Många tror att vi i framtiden kommer att förändra vårt sätt att se på hälsa och sjukdomar. Från att sjukdomar är något som vi åtgärdar när det händer till att bli något vi jobbar på att förebygga. Om det stämmer kommer hälsa i framtiden, med hjälp av avancerad teknik, handla främst om att eliminera sjukdoms- och hälsorisker. En av sakerna som ligger i framkant och har anammat det nya sättet att tänka är Oura ringen - en smart ring som kan ge dig värdefulla insikter om din hälsa.

Oura ringen blev under våren uppmärksammad efter att ha visat sig kunna följa hur en sjukdom, exempelvis Corona, utvecklar sig. I den tillhörande appen kan du varje dag fylla i hur du har mått, om du är förkyld, har influensan, ont i huvudet eller har andra symptom. Du kan med hjälp av dina loggar och . den detaljerade hälsodatan som ringen samlar in se hur din kropp reagerar och så småningom tillfrisknar. Hemsidan ger även instruktioner på exakt vilka tecken du ska vara uppmärksam på, exempelvis större variation i pulsen, sämre sömnkvalité och ökad kroppstemperatur. NBA-spelare har börjat använda sig av ringen nu när de börjat träna igen, så att de tidigt kan upptäcka symptom i dessa pandemi-tider. Det pågår just nu forskning kring om och hur ringen kan bli ännu bättre på att känna av symptom.

Men, innan Corona-virusets framfart var ringens främsta syfte att mäta sömn. Att företaget har valt att fokusera på att mäta sömn beror på att den senaste forskningen betonar att sömnen är central för både din hälsa och dina prestationer. Utöver sömnkvalité så är hälsodatan är sammanfattad i två olika mått som du kan följa: readiness och activity. Readiness tar hänsyn till all insamlad data och mäter hur redo du är för att kunna prestera fysiskt och mentalt. Activity å andra sidan mäter, som namnet föreslår, din aktivitet. Med hjälp av insikterna kan du exempelvis se hur många kalorier du har bränt och hur många steg du har gått.

Så, slutligen, vad tror du om smarta ringar som dessa? Är det framtiden? Diskutera med oss på våra sociala medier.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.


Relaterade inlägg:

3 produkter som kan hjälpa dig hålla igång träningen i sommar