Pixel 4 kommer med 5g men kommer man att kunna köpa den i Sverige?

Pixel 4 kommer med 5g men kommer man kunna köpa den i Sverige?

Avatar
Leslie • 
Oct 11

Klicka på en av länkarna för att komma till årets Pixel 4-modeller:

Nedan finns förra årets modeller:

Det är inte mycket kvar förrän Google presenterar nya Pixel 4 och Pixel 4 XL den 15 oktober. Enligt uppgifter har Google börjat tillverka Pixel 4 i begränsad upplaga för att testa dess funktionalitet och för att hinna stjäla marknadsandelar från Apple då de också ryktas inkludera 5g-kapabilitet i deras nästa telefoner.

Troligtvis kommer Google att tillkännage telefonens nya funktioner vid sitt Made By Google 2019 lanserings-evenemang. Centralt blir för Google att skapa en strategi för att locka kunder till sitt eget premium-segment. Strategin kan komma att utgöra ett hot mot andra ledande telefontillverkare som Apple, Samsung, Microsoft, och Huawei. Med sina 117 miljarder i kontanta medel har Google jämfört med Apple (102 miljarder dollar) en lång landningsbana och har råd att satsa och innovera inom smartphone marknaden. Google är relativt nya till den globala smartphone marknaden och har lite mindre än 0,5% marknadsandelar. Google menar dock att det är en siffra som kommer öka till det dubbla och hamna på kring 10 miljoner sålda enheter.

För närvarande testar Google sin 5g-funktionalitet i Pixel 4 och Pixel 4 XL i Kina med hänsyn till den billiga arbetskraften. All produktion av Pixel 4 som är avsedd till marknader utanför Kina kommer att ske på en vietnamesisk anläggning för att undvika handelsrestriktioner från USA.

Troligtvis kommer 5g funktionalitet inte komma till Pixel 4 när den väl lanserar under oktober månad, istället kommer vi att få vänta fram tills våren 2020 för att lägga vantarna på snabbare internet hastigheter, troligtvis samtidigt som man lanserar en budget Pixel 4a likt förra årets Pixel 3a. Ett släppdatum under våren skulle fortfarande innebära att telefonerna släpps innan Apple hinner få ut sina 5g-telefoner då det traditionellt sett släpper telefoner under september månad.

Den Pixel 4 med 5g kommer att vara utrustad med en Snapdragon 855-processor. Det innebär att mobilerna som släpps med ett halvårsmellanrum inte kommer skilja sig i väsentlig mening förutom 5g-kapabilitet. Telefonerna kommer när de väl släpps kunna köpas här på den här länken.

Latest blog posts