Pixel 4 / Pixel 4 XL: Här är alla rykten kring Googles nästa flaggskepp

Pixel 4 / Pixel 4 XL: Här är alla rykten kring Googles nästa monster mobil

Avatar
Leslie • 
Sep 23

Släppdatum och plats

Den 15e oktober är det äntligen dags för Google att hålla låda. Det har spekulerats under en längre tid om när och var Google skulle presentera nästa Pixel-smartphone. Nu har vi det äntligen bekräftat att Google planerar att presentera Pixel 4 och Pixel 4 XL hålls den 15 oktober i New York City.

Source: Google

Förra årets Pixel 3 och Pixel 3 XL presenterades den 9 oktober 2018 med ett officiellt lanseringsdatum lite över en vecka senare, den 18 oktober. Vi kan därför förvänta oss ett officiellt lanseringsdatum för Pixeln någon gång den 22-25 oktober. Google har hittills inte gett något indikation för om Pixel 4 eller Pixel 4 XL kommer att lanseras i Sverige eller inte. Förra årets Pixel 3 och Pixel 3 XL lanserades inte i Sverige, inte heller sommarens uppgradering Pixel 3a eller Pixel 3a XL fick någon officiell lansering i Sverige.

Design

Source: Google

Enligt de senaste tidens läckor kan det bekräftas att både Pixel 4 och Pixel 4 XL kommer att komma utrustad med en stor kamerabump på baksidan av telefonen likt bilden ovan. På framsidan sägs det enligt obekräftade rapporter att telefonerna lär vara "notch-less" fast med "bezels" både uppe och nere på telefonen.

Det ser även ut som att Google valt att ta bort de framåtriktade dubbla stereo högtalarna till förmån för endast en högtalare. Det är ännu inte bekräftat men det verkar inte heller som att mobiltelefonen kommer ha en fingeravtrycksensor. Istället finns ett Face ID liknande säkerhetssystem som genom de fem framåtvända sensor ryktas bli riktigt kraftfull.

Rent design mässigt ryktas det enligt bilder som läckt ut inte bli några större skillnader mellan Pixel 4 och Pixel 4 XL. Detta skiljer sig markant från förra årets flaggskepp då Pixel 3 XL hade en väldigt stor haka i relation till Pixel 3.

Vi har sedan länge vetat om att telefonerna kommer att erbjudas i färgerna Black och Clearly White - numera har Google bekräftat att telefonen även utges i färgen Oh So Orange.

Source: Reddit - NVRLand

En användare på Reddit har den 10 september delat med sig av bilder på Pixel 4 XL i både svart och vit, du kan hitta bilderna här.

En Youtube användare har publicerat en hands-on video som gav oss en djupare inblick i hur Pixel 4 kan komma att se ut både vad det gäller mjukvara och hårdvara. Användaren gör även en djupdykning i telefonens många nya funktioner såsom den uppgraderade kameramodulen samt Soli-radarchippet.

Tekniska specifikationer och features

Hur Google Pixel 4 och Pixel 4 XL kommer att se ut är känt sedan ett par månader tillbaka. Vad som fortfarande är okänt är vad som egentligen gömmer sig på insidan av mobiltelefonerna.

Förvänta dig inte någon marginell uppgradering av processorn. Under september har det dykt upp rykten som talar för att Pixel 4 XL kan komma att köra Snapdragon 855 processorn. Det har inte kommit någon ny information kring batteriet och troligtvis kommer båda Pixel 4 versionerna att lanseras utan hörlursuttaget även denna gång.

Det har florerat rykten om att Google jobbat hårt med mjukvara för ansiktsigenkänning genom någon form av biometrisk säkerhet. Vi fick en sneak-peek på denna funktion under Android Q betan och mycket talar för att Pixel 4 mobilen kommer att inkludera en front kamera utrustad med fem sensorer, likt Apples Face ID.

Google bekräftade faktiskt detta rykte med en video som visade oss hur denna funktion kommer att fungera. De framåtvända sensorerna i kameran kommer att inkludera en radarsensor som till handsfree gester till telefonerna, vilket troligtvis är ett resultat av det mycket beryktade projektet Project Soli. Det kan även bekräftas att radar chippet Soli har möjlighet att överföra data i spektrumet 58 till 63.5GHz.

https://www.youtube.com/watch?v=KnRbXWojW7c

Google visade även upp sensorerna för framkameran på Pixel 4 och Pixel 4 XL.

Source: Google

Den dubbla kamerauppsättningen som fanns i Pixel 3 gör troligtvis ingen come-back detta år i Pixel 4 och Pixel XL. Detta är dock inte helt bekräftat och det kan vara så att Pixel 4 har en till sensor gömd där någonstans. Det kan även vara så att det endast är Pixel 4 som saknar den dubbla uppsättningen och att Pixel XL på grund av sin storlek har plats för en komplett dubbla uppsättning av sensorer. Istället kan vi bekräfta att Pixel 4 för första gången kommer ha en dubbla uppsättning av bakre sensorer, och om ryktet stämmer så kommer en av dessa sensorer ha ett teleobjektiv-sensor på 16MP. Om ryktena stämmer så kan kamerorna utrustas med en funktion som heter Motion Mode, 8x zoom och förbättrad Night Sight.

Förra årets Pixel 3 och XL innehöll endast 4 GB RAM, detta var för många en svaghet. Google har enligt rykten inkluderat med senaste årets Pixel 4 och Pixel 4 XL hela 6 GB RAM. Även display- eller visningsupplösningen har fått ett uppsving med årets Pixel 4 telefoner.

  • Pixel 3 (2,160 x 1,080)

  • Pixel 4 (2,280 x 1,080)

  • Pixel 3 XL (2,960 x 1,440)

  • Pixel 4 XL (3,040 x 1,440)

Ovanstående siffror pekar på större och bättre skärmar med högre DPI-upplösning. Intressant att tillägga är att Pixel 4 och Pixel 4 XL båda kan komma att lanseras med en skärm med 90Hz-uppdateringsfrekvens, likt den som finns OnePlus 7 Pro. Det har även ryktats om funktionen Face Unlock UI som gör det enklare och mer smidigt för den som har på sig läsglasögon eller ljusa solglasögon att använda funktionen för ansiktsigenkänning. Dessutom kommer denna uppdatering att innebära att datan lagras lokalt vilket gör att användaren enkelt med ett snabbt knapptryck kan ta bort datan. Det har ryktats om att familjemedlemmar kan komma att få möjligheten att under vissa förutsättningar låsa upp mobilen samt någon om något krav på ögonrörelse.

Utöver det har vi fått en första titt på Motion Sense. Den funktionen ska göra det enkelt för användare att genom så kallade Quick Gestures kunna hoppa över låtar, dämpa alarm eller telefonsamtal. Det ska även finnas funktioner för att titta på tiden, notifikationer och annan relevant information.

Source: The Verge

Det har framkommit ytterligare information som hänvisar till till flera kommande funktioner i appen Google Camera. Dessa kommande funktioner kan komma att heta Mesh Warp, Audio Zoom, och Live HDR (förhandsvisning av HDR i sökaren). Det sistnämnda kan vara relaterat till en algoritm för vidvinkligt selfie, vilket minskar förekomsten av att ansikten blir för breda. En annan funktion som kan komma att presenteras den 15 oktober i New York under Pixel eventet är True Tone som gör det möjligt för telefonen att automatiskt justera vitbalansen i skärmarna Pixel 4 och Pixel 4 XL baserat på omgivningens belysning.

Det ser även ut som att Google Camera-gränssnittet kommer få en större design uppgradering. Den kommer även att innehålla nya funktioner som justerad zoom, exponeringsreglage, justerare för horisontellt läge, en ny instruktion-funktion för tips om hur man tar bättre bilder, förslag i time-lapse läget samt en funktion som tillåter en att spela in videoklipp under tiden du håller ned avtryckaren i kameraläget. De senaste veckans läckor visar även nya Motion Mode och en uppdaterad version av Night Mode som numera ger stöd för astro fotografering. Genom att använda Pixel 4 och Pixel 4 XL:s nya Snapdragon 855 grafikkort kan kameran spåra stjärnor på himlen och illuminera dem.

Trots den information vi har, kan vi fortfarande inte, bekräfta om hur bra kameran är i Googles nya flaggskepp. Enligt vissa källor är kameran relativt dålig i relation till resterande flaggskepp på marknaden. Ljudkvalitén var särskild utsatt och var märkbart sämre än Galaxy Note 10 Plus. Det är fortfarande för tidigt för att säga om kameran är bra, men det sägs att kameran lutar åt det varma hållet vad det gäller färgspektrumet och vitbalansen.

Gaming prestandan ser ut att få ett uppsving med årets Pixel 4 och Pixel 4 XL. De båda är försedda med skärmar på 90Hz uppdateringsfrekvens vilket i konjunktion med den kraftfulla GPU:n möjliggör för en sömlös spelupplevelse.

Source: Nextrift

Pris

Google har inte gått ut med några officiella siffror kring prissättning och det finns vida spekulationer om hur mycket nästa Pixel 4 kommer att kosta. En källa rapporterar att priset kan komma att se ut såhär:

  • Pixel 4 64GB: €820

  • Pixel 4 128GB: €940

  • Pixel 4 XL 128GB: €1126

Det skulle ge en indikation om att priset möjligtvis kan komma att landa på 8990kr, om den i framtiden lanseras i Sverige. Priset är hela 500kr billigare än förra årets Pixel 3. Google själva har dock inte gått ut med exakta prisuppgifter och denna siffra kan komma att ändras i framtiden då återförsäljare officiellt börjar lista produkten på sina hemsidor inför försäljning. Priset som framförts ovan är en direkt kontradiktion till hur Pixel priserna traditionellt har sett ut. Tidigare har priset för 2017 års Pixel 2 och 2018 års Pixel 3 ökat med över 1500kr jämfört med samma period föregående år.

Du kan även hitta förra årets model Pixel 3 och Pixel 3 XL samt sommarens budget alternativ Pixel 3a nedan:

Det var alla rykten vi kunde få tag på men om du har några andra funderingar så finns mer information här på Google Pixel 4 och Google Pixel 4 XL.

Latest blog posts