Product of the Week: Nikon Z7

Product of the Week: Nikon Z7

Avatar
Eden Lev • 
Aug 19

Genomsnittlig lästid: 3 min

Nikon Z7. En prisbelönt fullformatskamera som kan fånga upp en otrolig mängd ljus, ta 9 bilder per sekund och som har allt från en välfungerande bildstabilisator till, framförallt, en riktigt bra skärpa. Ja, Nikon Z7 lämnar inte mycket kvar att önska, därför har vi denna vecka valt Nikon Z7 som veckans Product of the Week.

Nikon Z7 är Nikons första kompakta spegellösa fullformats systemkamera och Nikon har hyllat för sin storstilade debut inom segmentet. Ljud och Bild skriver i sin recension av Nikon Z7: "Eftersom mycket av den tekniska grunden kommer från D850 är Z7 inte bara Nikons bästa stillbildskamera. Den är också Nikon bästa videokamera, med 4K/30p-inspelning i 8 bitar eller 10-bitars 4:2:2 till extern inspelare via HDMI."

Gemensamt för flera olika Nikon Z7 recensioner är att de hyllar greppet och ergonomin. Kameran är relativt liten och lätt, men ändå tillräckligt tung för att den ska kännas stabil i handen. Placeringen av knapparna är väl genomtänkt vilket gör att man lätt, och snabbt, kan ändra inställningar. Utöver knapparna har kameran även en vinklingsbär pekskärm som liknas vid en smartphones skärm då man enkelt kan välja vad man vill fokusera på, svepa genom bilder, zooma och ställa in inställningar direkt på touchskärmen. Speciellt med den här kameran är också att man kan fixa inställningarna utan att släppa blicken från det man ska fotografera. Man kan nämligen få upp inställningarna direkt i viewfindern (se bild nedan).

Som nämndes i inledningen har kameran också en bra kapacitet till att kunna fånga upp ljus. Om man jämför med Nikons F mount har den här kameran 17 % större innerdiameter vilket gör det möjligt att få mycket bättre bilder även när ljuset är dåligt. Utöver detta har kameran även en avancerad bildstabiliseringsfunktion som säkerställer att bilderna inte blir otydliga även om fotografen inte är helt stadig på handen.

Kamerans autofokus är bra och använder sig utav två olika system, både kontrastdetekterande AF-punkter och fasdetekterande AF-punkter. På så sätt kan kameran avgöra vilket system som fungerar bäst i olika situationer. Det finns både Eye-detection AF och Animal-detection AF vilket gör att autofokuset hittar objektet du vill fokusera på och låser sedan fokus. Det innebär att du då kan ta bra bilder med den önskade personen/djuret i fokus även om det rör sig. Kameran är också riktigt bra på att fånga upp en stor detaljrikedom.

Sist men inte minst kan man verkligen säga att det här är en riktigt bra kamera, vi kan erbjuda den till ett pris på 23 053 kr. KÖP NIKON Z7 HÄR!

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.


Relaterade inlägg

Product of The Week: Nikon D850

Latest blog posts