Panprices - Xbox Series X eller Xbox Series S?

Xbox Series X eller Xbox Series S?

Avatar
Tiba • 
Nov 13

Genomsnittlig lästid: 4 minuter

Nästa generations Xbox-spel är lite mer komplicerat än vad vi är vana vid. Till att börja med har Microsoft släppt ut inte en utan två nya konsoler: Xbox-Serien X och Xbox-Serien S.

Varje ny generation tenderar att leverera stora förändringar för konsolspel. De nya Xbox series får spel att se bättre ut tack vare kraftfullare grafikhårdvara och inbyggt stöd för mer realistisk belysningsteknik, och i vissa fall känns de mer lyhörda tack vare bild hastigheter stöd på upp till 120 bilder per sekund. De laddas också snabbare eftersom båda konsolerna nu innehåller snabb SSD-lagring, som är en stor förbättring jämfört med den mekaniska hårddisken som ingår i Xbox One. 

Xbox Series X

Xbox X är supersnabb, förvånansvärt tyst och levererar den typ av prestanda som vi tidigare bara har sett från avancerade speldatorer, vilket säkerställer att spel - både gamla och nya - ser ut och fungerar bättre än någonsin tidigare. Speldatorer kommer dock aldrig till den här prislappen för samma specifikationer. Xbox Series X lyckas packa mycket kraft och egenskaper för prisintervall på 5600 sek. Resultatet är en konsol som inte bara är tekniskt imponerande, med drastiskt reducerade laddningstider och avsevärt förbättrad visuell trohet i spel, men också använder många högkvalitativa funktioner för att göra din spelupplevelse bättre. 

Serie X kan köra spel med upp till 120 bilder per sekund (FPS). Det betyder att ditt spel kommer att se skärpt ut på skärmen. Dock, kommer denna funktion bara att märkas på en skärm med hög uppdateringsfrekvens. De flesta nyare TV-apparater erbjuder en uppdateringsfrekvens på 120 Hz, så det kan vara en bra idé att kolla din TV.

Det kommer också att vara möjligt att köra spel på 4K utan någon uppskalning. Det betyder att dina spel kommer att bli klibbiga och se otroliga ut på en 4K-skärm. Dessutom hävdar Microsoft att serie X är "8K redo", vilket innebär att den kommer att kunna exklusivt spelinnehåll för 8K-skärmar. Om du är en person som intresserar dig för dessa detaljer så är detta en viktig funktion att komma ihåg.

Xbox Series S

Xbox Series S är en mycket mindre, och mer prisvärd version av Series X. Den är inte lika kraftfull, med att den inte har lika många funktioner. Series S är ett tilltalande alternativ om du inte har eller inte planerar att uppgradera till en 4K-TV. Series S stöder annan grafikteknik av nästa generation, såsom strål spårning. Detta gör att dina spel kommer fortfarande att vara rika på detaljer och underbara att titta på.

Xbox-serien S kostar ungefär 3500 sek, vilket innebär att den ligger i samma prisnivå som en Nintendo Switch eller Oculus Quest 2. Du får bara 512 gigabyte lagring, men du kan också lägga till ytterligare 1 TB med ett expansionskort. Det ingår ingen Blu-ray-skiva, så kan du bara spela digitala spel från Microsoft Store.

Behöver du uppgradera?

Om du inte äger en Xbox One och gillar verkligen att spela så är det värt att köpa Xbox Series X eller S. Observera att de flesta Xbox-spel också lanseras på Microsofts Windows-plattform, detta betyder att om du redan har Gaming PC så borde det räcka. 

Äger du redan en Xbox One, One S eller One X? Du behöver inte uppgradera din konsol ännu. De flesta nya spel för det första året eller två kommer fortfarande att vara tillgängliga att spelbara på Xbox One-serien, bara inte till sin högsta potential. 

Vilka av de två nya Xbox är din favorit eller funderar på att köpa? Vi är super nyfikna på det! Därför emaila gärna oss på info@panprices.com, kontakta oss via chatten mellan 9 och 18, eller ring på +46 72 848 6354.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.