Panprices Logo
Gör dig redo för Google Pixel 6!

Gör dig redo för Google Pixel 6!

Avatar
Sophia • 
13. huhtik.

Håll i hatten, för Google kommer att släppa en sjätte upplaga av sin Pixeltelefon! Google Pixel 6 kommer troligen att släppas i slutet av 2021 vilket kan kan kännas som en lång bit framåt. Den som väntar kan under tiden kan däremot fortsätta att glädjas av den relativt nylanserade Google Pixel 5 och att även Google Pixel 5a kommer att släppas nu i juni 2021.

Lanseringsdatum och pris för Google Pixel 6

Allt vi hittills har hört i fråga om pris och tillgänglighet av Google Pixel 6 är enbart gissningar baserade på Google Pixel 5.

Vi kan förvänta oss att den sjätte Pixeltelefonen kommer att börja cirkulera på marknaden i slutet av 2021, med hänsyn till Googles flaggskeppstrender. Närmare bestämt viskas det om att oktober är lanseringsmånaden som Google har siktet mot.

Vad gäller pris är det lite svårare att gissa, eftersom Googles Pixel 3 och Pixel 4 marknadsfördes mer som premiumerbjudanden medan Pixel 5 betecknades som en mellanklassig telefon. Av detta skäl är det ännu osäkert vilken prisklass som Google kommer att prissätta den sjätte upplagan efter.

pixel 6

Nya funktioner

En funktion som har tipsats om är one-handed mode. One-handed mode innebär att tangentbordet kan flyttas mot skärmens högra eller vänstra kant, så att du kan nå samtliga tangenter med endast en tumme. Med den informationen kan vi tänka oss att Google Pixel 6 kommer att vara byggd i XL-storlek, eftersom telefoner som inte har ett XL-formathittills inte kan stödja en sådan funktion. En ytterligare möjlig skärmfunktion är en fingeravtrycksscanner, något som Google inte har använt sig av tidigare i sina smarttelefoner. 

Frontkameran på Pixel 6 kommer att kunna stödja 4K-videoinspelning, vilket är en högre upplösning än vad de flesta selfiekameror har. Det talas även om att Google har patenterat en osynlig selfiekamera. Även om patentryktet inte skulle vara sant, är det trots det sannolikt att kameran kommer att placeras under skärmen vilket förekommer på smarttelefonen ZTE Axon 20 5G. Det är viktigt att poängtera att även om Google just nu utforskar denna idé, kommer Google Pixel 6 inte nödvändigtvis att ha en osynlig selfiekamera - men det är möjligt.

När det gäller specifikationer kan Google Pixel 6 mycket väl använda ett Snapdragon 780G-chipset. Detta chipset har debuterat i Xiaomi Mi 11 Lite 5G och utlovar stora prestandaförbättringar samt bättre brusreducerande fotografering i svagt ljus än det som chipsetet i Google Pixel 5 möjliggör.

Det är värt att notera att Snapdragon 78G-chipsetet inte specifikt har kopplats till Google Pixel 6, men att detta chipset är en efterföljare till Snapdragon 765G-chipsetet i Pixel 5. Därav vore valet av det senaste Snapdragon-chipsetet vettigt och troligt.

pixel 6

Eftersom bilden av den Googles sjätte Pixelupplaga ännu inte är helt klar, kan du förvänta dig att lära dig mer om Google Pixel 6 under månadernas gång på både vår blogg, sociala medier men också andra hemsidor.

Tills nästa uppdatering ges om telefonen, kan du här nedanför kolla in de bästa erbjudandena i Europa som finns på Google Pixel 5 , Google Pixel 4a samt övriga Pixeltelefonersom finns tillgängliga redan idag.

VISA
mastercard
Klarna
Trustpilot