Panprices Logo
Vad har vi hört om Canon EOS R7?

Vad har vi hört om Canon EOS R7?

Avatar
Sophia  • 
9. huhtik.

En ny Canonkamera med RF-linsfäste vid namn Canon EOS R7 testas som flera vet inför lanseringen 2021 - och den förväntas vara den första i sitt slag som har en APS-C-sensor.

Den pålitliga ryktessidan Canon Rumours uppger att en källa har avslöjat att Canon EOS R7 är en RF-monterad kamera som är utrustad med en APS-C-sensor, och att kameran nyligen ska ha fotats med “ute i det vilda med en utvald grupp fotografer”. Canon Rumours hävdar även att en källa har poängterat att den nya kameran "nästan ser identisk ut med Canon EOS R6."

Canon EOS R6 är ett av de senaste tillskotten i Canons RF-serie, där alla inkluderade kameror för närvarande har fullbildssensorer. Dessa finns ofta i större, pro-vänliga kameror, men det har länge ryktats om att en RF-monterad kamera med en mindre APS-C-sensor kan användas av amatörer också.

Den kameran, som Canon Rumors preliminärt har märkt som Canon EOS R7, verkar nu vara på gång. Webbplatsen hade tidigare under fjolårets oktober hävdat att en APS-C RF Mount-kamera skulle lanseras under "andra hälften av 2021", men de allra färskaste ryktena tyder däremot starkt på att en Canon EOS R7 är på väg till marknaden för ett släpp nästa år istället.

canonr72

Canon EOS R7 förväntas vara en mycket mer avrundad kamera än DSLR. Faktum är att Canon Rumors betonar att du kan "förvänta dig att specifikationerna ska vara nästan identiska med Canon EOS R6", en kamera som tidigare beskrivits som en av de bästa allroundkamerorna du kan få. Om det är sant bör vi förvänta oss att se minst 12 fps burst-fotografering, en kamerakropp med bildstabilisering och möjligheten att spela in 4K / 60p-video.

För att hålla priset lägre än USD 2,499, som fastställts på basis av Canon EOS R6, kan Canon EOS R7 också innehålla funktioner som till exempel lägre upplösning med 2,36 miljoner pixlar. Om det är sant, bör vi förvänta oss att se minst 12 fps burst-fotografering, bildstabilisering i kamerakroppen och möjligheten att spela in 4K / 60p-video.

Ett kvarstående mysterium är huruvida Canon också kommer att släppa några trogna RF-S-objektiv. Under framgångseran som DSLR upplevde under 2003 följde Canon upp dess omfång av EF-objektiv med en rad objektivvarianter av EF-S som var speciellt designade för kameror med mindre APS-C-bildsensorer.

Hittills låter det dock inte som att Canon kommer att göra detsamma för Canon EOS R7. I ett tidigare inlägg uppgav en källa från Canon Rumors att det inte finns några planer för RF-objektiv, men att det kommer att finnas objektiv som passar både fullbilds- och APS-C-kameror.

Självklart är allt detta bara gissningar, så vi får helt enkelt vänta och se vad Canon har designat för oss!

Med förväntan i ögonen kan du under tiden passa på att kolla in dessa heta kameror nedanför.

VISA
mastercard
Klarna
Trustpilot