Allt du behöver veta om Panprices

FAQ: Allt du behöver veta om Panprices

Avatar
Eden Lev • 
Jun 15

Vilka är Panprices och vad är det de gör? Kan jag lita på dem och var får de sina priser ifrån? Vi får många frågor likt dessa och därför tänkte vi att det var dags att svara på i alla fall några av dem. Använd underrubrikerna för att hitta direkt till din fråga och om du inte kan hitta den är det bara att höra av dig till oss. Vi svarar mer än gärna på alla frågor i vår mail eller genom vår chatt 🧡 

Vilka är ni och vilka tjänster är det som ni erbjuder?

Panprices strävar efter att möjliggöra e-handel över landsgränser genom att eliminera den friktion konsumenter idag möter när de försöker e-handla från retailers utanför det egna landet. Vi jämför priser över hela Europa och samlar de bästa priserna på marknaden just nu. Detta innebär att vi agerar som en mellanhand som kopplar ihop dig med den rätta återförsäljaren beroende på vilken produkt du letar efter. Vi erbjuder tre olika sätt för dig att köpa produkter:

1. Panprices Top Picks: Panprices Top Picks är utvalda produkter som har ett riktigt bra erbjudande tillgängligt i Europa just nu som vi vill lyfta fram. Panprices Top Picks erbjuder fasta priser, vilket innebär att det inte tillkommer några kostnader på de angivna priserna (priset inkluderar alltså även frakt- och importkostnader). Leveranstiden är mellan 5-10 arbetsdagar* och du har alltid 14 dagars öppet köp.

2. Panprices Concierge Service: Panprices Concierge Service erbjuder 360-graders support för ditt köp mot en kostnad på 150 kr. Våra köp-experter kan hitta all hemelektronik som du söker efter. Berätta vilken budget du har och vad du letar efter så hittar vi en produkt som passar dina önskemål inom din budget. Efter att du skickat in din förfrågan så kommer en av våra köp-experter återkoppla till dig inom 2 timmar och du kommer få ett slutgiltigt pris inom 12 timmar.

3. Betalning via återförsäljaren: Du kan även handla själv direkt från återförsäljaren. Genom att klicka på “Köp Nu” skickas du vidare till säljarens hemsida. För dessa erbjudanden kommer vi göra vår bästa uppskattning av det slutgiltiga priset, men kostnader såsom frakt och importkostnader kan tillkomma vid betalning.

Är det ni som säljer produkterna?

Nej. Vi erbjuder information om pris, tillgänglighet och kvalitet på återförsäljaren och erbjuder en tjänst för att göra shopping från utomlands smidigt och säkert. Panprices kopplar ihop dig med den rätta återförsäljaren beroende på vilken produkt du letar efter genom Panprices tjänster.

Hur ofta uppdateras priserna?

Priserna uppdateras automatiskt två gånger om dagen för prisjämförelsetjänsten. Priserna kan ändras under dagen och därför är de inte alltid 100% korrekta när du köper direkt genom en återförsäljare. Däremot är priserna alltid fasta i Panprices Top Picks och inga extra kostnader kommer att tillkomma.

Men varför är vissa produkter dyrare i Panprices Top Picks jämfört med om man handlar direkt från återförsäljaren?

Priserna som visas i Panprices Top Picks kan ibland se ut att vara högre än priserna som visas på återförsäljarens hemsida. Detta beror på att vi har inkluderat alla kostnader i det angivna priset. Utöver detta så förväntas leverans inom 5-10 arbetsdagar och dessutom finns det 14 dagars öppet köp.

Hur kan jag kontakta er?

Vår kundtjänst besvarar gärna alla dina frågor. Du når oss via vår livechatt, via mejl på support@panprices.com, eller telefon på +46 72 848 6354. Vi kan också hjälpa dig på svenska, engelska och tyska.

Har ni en fysisk butik?

Nej. Vi är en 100% online-baserad tjänst och produkterna levereras hem till dig. 

Är alla produkter nya?

Ja, alla produkter som erbjuds på Panprices är 100% nya.

Vilka är återförsäljarna?

Återförsäljarna varierar beroende på produkten. Vi har säkerställt att alla säljarna är pålitliga och har bra omdömen för Panprices Top Picks och Concierge Service. För varje produkt som är listad på jämförelsesidan hittar du både återförsäljarens namn och dess omdöme.

Finns det någon garanti om produkten går sönder?

Vilken garanti som finns för varje produkt beror på återförsäljaren och den specifika produkten. Garantitiden kan variera mellan 6 månader upp till två år. Du hittar information om garanti på återförsäljarens sida.

Ger ni rekommendationer för specifika produkter?

Ja, vi älskar att ge rekommendationer! Vill du hitta den bästa kameran på marknaden? Eller den där nya mobilen? Skriv till oss i vår livechatt, skicka ett mejl eller ring - vi finns här för att hjälpa dig.

Inkluderar priserna moms?

Så länge återförsäljaren befinner sig inom den Europeiska Unionen (EU) så ingår alltid moms i priserna. Momssatsen beror på vilket land som återförsäljaren befinner sig i. För Panprices Top Picks och Panprices Concierge Service är momsen 25% och den är inkluderad i priset.

Jag vill handla via mitt företag. Kan jag räkna bort momsen?

Du kan räkna bort momsen MEN det kan se annorlunda ut i vissa fall. Om du är ett företag som vill handla momsfritt ger vi dig gärna mer information. Kontakta oss via vår live chatt, mejla oss på support@panprices.com, eller ring oss på +46 72 848 63 54 så hjälper vi dig.

Vilka betalningsmetoder finns det?

Vi tar emot de flesta vanliga kreditkorten och erbjuder alla Klarnas betalningslösningar, så som betala inom 14 dagar med faktura eller delbetalningar.

Kommer jag att få ett kvitto?

Självklart! Om du handlar direkt via Panprices Top Picks eller använder Panprices Concierge  Service så skickar vi ett kvitto för våra tjänster samt återförsäljarens kvitto för produkten. Om du har genomfört beställningen direkt genom återförsäljaren kommer de att förse dig med ett kvitto.

Varifrån kommer produkterna?

Produkterna kommer från hela världen. Titta på den specifikationerna för varje produkt för att se var den kommer ifrån.

Är frakten inkluderad i priset?

För alla produkter i Panprices Top Picks är fraktpriset inkluderad. Det innebär att priset som du ser på vår hemsida är det slutgiltiga priset och du behöver inte betala några extra kostnader.  Om du istället jämför produkter genom vår prisjämförelsetjänst så gör vi vårt bästa för beräkna ett pris som inkluderar frakten och andra kostnader.

Varför tar frakten längre tid än förväntat?

Vi är väldigt ledsna över detta! Produkterna är fraktade av återförsäljare belägna i hela Europa och resten av världen. Frakttiden kan därför variera beroende på var produkterna fraktas från. Dessutom så jobbar vissa fraktföretag med nedsatt kapacitet under den rådande pandemin och därför kan frakten ta längre tid än vanligt.

Vad händer om jag inte är nöjd med mitt köp?

Det är inget problem, vi erbjuder 14 dagars öppet köp med pengarna tillbaka om du inte är nöjd med produkten som du handlar via Panprices Top Picks och Panprices Concierge Service. Var vänlig och bekräfta att förpackningen samt produkten är i nyskick så fort du har tagit emot produkten och kontakta oss om det finns några problem. Se till att inkludera samtliga saker som ingick (t.ex. manualer och förpackning) vid en retur. Kommunicera alltid med återförsäljaren för att få veta vilket skick produkten måste vara i för att säkerställa full återbetalning. Känner du dig osäker så kan du alltid kontakta oss, vi hjälper gärna till.

Vem ska jag kontakta om jag får problem med min order?

Med Panprices Top Picks och Panprices Concierge Service så erbjuder vi en komplett service så du kan alltid kontakta oss direkt och vi tar hand om uppkomna problem. Du kan nå oss via vår livechatt, mejla oss på support@panprices.com, eller ring oss på +46 72 848 6354. Om köpet genomfördes hos en återförsäljare så kan du kontakta dem direkt.

Min fråga är fortfarande inte besvarad, vad gör jag nu?

Ledsen att höra det, låt oss hjälpa dig! Det är bara att göra av dig till oss via vår live chatt, mejla oss på support@panprices.com, eller ring oss på +46 72 848 6354. Vi finns alltid här för att hjälpa till och jobbar ständigt med att förbättra din upplevelse hos Panprices!🧡

Latest blog posts