Google Nest Wifi och Mini kommer inte lansera i Sverige - Köp den ändå

Google Nest Wifi och Mini lanserar inte i Sverige så köper du den ändå

Avatar
Leslie • 
Oct 10

Klicka på länken för att komma till - Nest Wifi

Klicka på länken för att komma till - Nest Mini

Google Nest Wifi

Google lanserade under 2016 tillsammans med första generationen Pixel en Google Wifi router. Enheten var enkel att installera och kom med nätverksfunktionalitet som förenklade användarupplevelsen och gjorde den sömlös. Den använde sig alltid av det snabbaste nätverksbandet, hade automatisk uppdateringar och erbjöd smarta verktyg för nätverks- och familjekontroll.

Det nya namnbyte innebär förutom förändrad funktionalitet, att enheten numera kallas för Google Nest Wifi. Förutom att enheten i grunden kommer att fungera som routern som släpptes 2016 kommer den även utrustas med två högtalare. Det är en genomslagskraftig uppdatering som för många kommer att innebära en förenklad vardag och färre prylar sittandes i vardagsrummen. Google planerar i och med lanseringen att erbjuda tre olika färger och en mer hemvänlig design.

Google Nest Wifi kommer också att ha någon sorts Wifi-specifik Google Assistance-funktion. Det är osäkert på hur exakt denna funktion kommer att fungera men enligt läckta uppgifter kommer du att kunna styra ditt Nest Wifi-nätverk med din röst. Det kommer att innebära att du kan pausa internet i vissa rum eller för specifika enheter. Googles vanliga assistans funktionen finns självklart tillgänglig i enheten vid lansering.

Klicka här för att komma till vår samlingstråd

Google Nest Mini

Det ryktas att andra generationens Google Home Mini ska presenteras under Pixel 4-eventet. Enligt uppgifter från Google kommer det även att ske ett namnbyte och istället välkomnas Google Nest Mini till familjen. Den nya enheten innebär inte bara ett namnbyte utan även en mängd förbättringar. Rent utseendemässigt kommer Nest Mini att vara likadan de tidigare modellerna och kommer därför även vara i samma storlek. På insidan kommer de riktiga förbättringarna och enheten kommer att ha en högre max volym med bättre kvalité. Google har med hänsyn till att tredje part väggfästen inkluderat en i enheten vilket möjliggör för användare att sätta upp den lite överallt i hemmet.

En av de mer välkomnande nyheterna är att Google valt att lägga till ett 3,5 mm stereouttag. Det råder dock stora tveksamheter kring hur uttaget kan komma att användas; om det blir ett för hörlurar eller något som är tänkt att användas till högtalare. Det är inte heller bekräftat om det är riktigt hörlursuttag (aux) eller om det är en form av dongel. Enheten kommer även med en sensor som kan upptäcka när en person rör sig i närheten till Nest Mini. Google planerar att släppa enheten i flera nya olika färger och liksom Pixel 4 råder det fortfarande oklarhet kring prissättning, tillgänglighet, eller om enheten lanserar i Sverige. Vid föregående modeller har priset landat på kring 500kr vid lansering, se här för nuvarande prissättning för Home Mini.

Klicka här för att komma till vår samlingstråd

Latest blog posts