Panprices - Intervju med jägarinnan Diana Norling

Intervju med jägarinnan Diana Norling

Avatar
Tiba • 
Oct 30

Genomsnittlig lästid: 4 min

Det har bara gått ungefär ett år sedan Diana Norling har fått godkänd i jägarexamen. Men på grund av sin passion för jakt och naturen i allmänhet har hon inte bara varit på många jaktäventyr, utan verkar också ivrig efter att försöka lära sig mer om jakt. I den här intervjun tog Diana Panprices med sig på sin jaktresa, vad betyder jakt egentligen för henne, vilken utrustning hon rekommenderar att använda och mycket mer.

Det blev helt klart för oss redan från början när vi inledde videosamtalet med Diana att hon älskar och uppskattar naturen, eftersom hon tog en promenad med sin hund ute i den vackra naturen i Sverige under tiden hon chattar med oss. Då kom det inte som överraskning att hon är en jägarinna, eftersom vi inte skulle tänka på någon som är mer lämplig för den rollen än Diana.

Diana uttryckte hur mycket hon älskar naturen och djuren och hur mycket det intresserar henne att veta mer om djuren och deras beteende. Att vara ansluten till naturen och djur är en av Dianas favorita saker att göra, och därför har hon alltid velat bli jägarinna. Det hade varit hennes dröm i över 15 år, men slutligen bestämde Diana att göra jakt examinationen år 2019. För Diana, jakt handlar om mycket mer än att jaga djur, för det också är inlärnings erfarenhet som hon kan föra vidare till sin son och kollegor på jobbet. Att kunna berätta för alla om djuren som befinner sig i skogen och omgivningen.

De flesta barn känner till lejon, delfiner, hajar och tropiska djur, men de har så lite kunskap om djurlivet i vår trädgård.

För Diana är jakt en inlärningsprocess, det är en kunskap som aldrig tar slut. Det finns alltid något nytt att lära sig om jakttekniker, platser att utforska, nya människor att träffa och jaga med, och djur att utforska om. Det finns alltid något spännande och nytt med jakten. Detta gör jakten utmanande, men också så intressant, motiverade Diana. Hon uttryckte vidare hur jakt ger henne inre frid, ett sätt att ansluta inte bara med sig själv, utan också till sitt ursprung.

När vi frågade Diana om hon någonsin tog sin hund på jakt, sa Diana att eftersom hon är ganska ny på jakt har inte haft chansen att jaga med sin hund mycket än. Men hon lägger tonvikten på GPS-spårning krage om man skulle jaga med hundar. Detta för att inte förlora hundarna och vara medveten om deras välbefinnande. 

Dianas jakt utrustningar är inte så många, eftersom hon fortfarande försöker utforska olika typer av jakt typer. Hon använder för närvarande kikarsikten och jaktradio, men hon planerar att investera i en bra kikare om hon strävar efter att jaga året runt.

På frågan om vilka råd skulle hon ge till människor som är intresserade av att försöka komma in på jakt, sa hon att viktigaste är att vara intresserad och vara angelägen om att lära sig! Det finns så många jakttyper, därför är det viktigt att inte skynda sig och ta sin tid att hitta sin egen passande jaktstil! Ta hänsyn till vädret och klä dig efter vädret. På frågan om vilken utrustning generellt sett varje jägare behöver, listade Diana följande:

  • Natt och dag kikare

  • Kikarsikten

  • Mycket bra pannlampa för nattjakt. Diana rekommenderade märket Lumonite. 

  • Öronskydd, Sordin och Peltor är lovande varumärken.

  • För er som har bil, extraljus för din bil skulle vara jättebra!

Dianas drömprodukt är en riktigt bra jaktradio! Ett av Dianas favoritmärken när det gäller radio är varumärken som Garmin, Zodiac och Lafayette. Förutom jaktradion, skulle det vara skönt att få tag på riktigt bra varma strumpor eller till och med en helt uppvärmd overall under vinterjakten, säger Diana.

Diana alltid delar med sig av sina intressanta jaktupplevelser på hennes Instagram! Det är riktigt värt att följa henne där!

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.