Panprices - Så återhämtar man sig på bästa sätt efter löppasset

Så återhämtar man sig på bästa sätt efter löppasset

Avatar
Tiba • 
Jan 27

Genomsnittlig lästid: 2 min 

När man har utmanat sig själv och pressat kroppen under ett intensivt löppass är det extra viktigt att lägga tid på återhämtning. Det är viktigt att ge kroppen möjlighet att återhämta sig efter träning för att utvecklas utan att orsaka skador eller överbelasta sig.

Vad är en massagepistol? För att undvika belastningsskador kan man med fördel lägga in en vilodag från träningen och istället fokusera på massage. Massagepistoler, som i huvudsak stöds av samma omfattande vetenskaplig forskning som stöder massageterapi, använder kraften av percussiv terapi för att manipulera kroppens mjuka vävnader. Den här typen av terapi som man får genom massagepistoler sägs kunna hjälpa musklerna att återhämta sig snabbare samtidigt som den minskar muskelsmärta, muskeltrötthet och mjölksyrauppbyggnad. Den kan också förbättra rörelseområde och flexibilitet, uppmuntra blodflödet och hjälpa till med muskelstelhet. Perkussiv terapi kan till och med hjälpa till med stress och sömnsvårigheter.

Varför behöver man använda massagepistol? Fördelar med massagepistoler att de kan motverkar inflammation, som bidrar till mindre muskelvärk, öka blodcirkulation vilket i sin tur ger en rad positiva effekter på allt från dina lungor till dina muskler. Dessutom kan de förbygga skador, med att bristande flexibilitet är en av de vanligaste orsakerna till skador. Med hjälp av massage kan man öka sin rörlighet och därmed förebygga skador. Med slag och vibrationer tar sig massagepistolen ner på djupet. Den masserar och får igång muskler och leder på ett magnifikt sätt. Flera studier visar att massage faktiskt påskyndar kroppens återhämtning! Massage gör att mer blod skickas till muskler och hjälper dem att slappna av.

Bästa massagepistoler

Många massagepistoler hävdar att de kan klara av ett visst antal slag per minut och att de har en viss slaglängd. Nedan har vi listat marknadens favorit massagepistoler som har fått mycket uppmärksamhet och positiva feedbacks:  

1. Flowgun 2. Flowgun Go 3. Master Fitness MG500 4. Theragun Massager Elite 5. SSN Massage Gun 2.0 Vilka av dessa är din favorit eller funderar på att köpa? Vi är super nyfikna på det! Därför emaila gärna oss på info@panprices.com, kontakta oss via chatten mellan 9 och 18, eller ring på +46 72 848 6354.

Håll dig uppdaterad genom att följa oss på FacebookInstagram och regelbundet kolla vår blogg.