Panprices Logo
Google Pixel Watch : Snart är den här

Google Pixel Watch : Snart är den här

Avatar
Sophia • 
22. huhtik.

Google har arbetat hårt för att skapa sin egen smartwatch och är ivriga att visa potentialen som klockornas operativsystem Wear OS har. Nu vet vi äntligen att vi snart kommer att kunna ha Google Pixel Watch i våra händer och på våra armar. 

Ett exakt släppdatum för Google Pixel Watch har vi ännu inte nåtts av. Om den ska komma under 2021 är vår bästa gissning att smartklockan lanseras i samband med släppet av Google Pixel 6 - företagets egna smarttelefon. Youtubern och techentusiasten Jon Prosser har i en video berättat om informationen som han har fått gällande det potentiella släppdatumet för Google Pixel Watch. Han uppgav att det är möjligt att smartklockan lanseras från och med oktober 2021, vilket matchar Pixel 6-telefonens lanseringsdatum. I samma video visade han även hur klockan troligen kommer att se ut.

 

google pixel watch

Vad gäller priset har vi i nuläget ingen aning om hur mycket Google Pixel Watch kommer att kosta. Med tanke på att Pixel-sortimentet utgörs av avancerade produkter som säljs till priser på flagshipnivå, förväntar vi oss att den kommande smartklockan kommer att ha en liknande kostnad. Vi har däremot inga bevis som stödjer denna spekulation.

 

I de senaste nyheterna vi har läst om Pixel Watch fick vi reda på att det ska finnas en funktion som ger klockan möjlighet att förstå rörelser du gör med din arm, handled och fingrar. Exempelvis kan du med en rörelse starta Google Assistant. Google har även gjort en undersökning i vilken de frågade människor vilka funktioner de skulle vilja se i Wear OS, och några av svaren var sömnanalys, återhämtningstid, stresspårning, kalorispårning och påminnelse om att ta medicin. Med den informationen tror vi att klockan kommer att ha ett stort fokus på fitness. 

 

Andra rykten som rör specifikationerna hos Google Pixel Watch är att företaget sannolikt kommer att installera Qualcomms senaste Snapdragon Wear 3100-chip som innebär förbättringar av batteriliv och mer kraft för alla ens appar. Sist men inte minst ska Pixelklockan nyttja en funktion där du kommer att kunna fråga Google Assistant allt du vill - utan att tömma ditt batteri. 

google pixel watch

Som tidigare nämnt har Jon Prosser visat oss en bild av hur klockan kan komma att se ut. Bilderna visar att klockan kommer att vara rund med en knappfri och ramlös skärm. Den enda knappen som ska finnas är på högra sidan av klockan.

VISA
mastercard
Klarna
Trustpilot