Panprices Logo
Gör dig redo för Samsung S22!

Gör dig redo för Samsung S22!

Avatar
Sophia • 
24. toukok.

Mycket uppmärksamhet har redan vänts till det kommande släppet av Samsung Galaxy S22, trots att dess föregångare S21 precis har tilldelats en plats på butikshyllorna. Det är inte mycket som är känt ännu, men vi har samlat ihop all information vi hittills har fått ta reda på.

Släppdatum och pris

Lanseringen av Samsung Galaxy S22 kan sannolikt efterlikna flojårets telefonsläpp, där företaget flyttade bak sin lansering från februari 2021 till mitten av januari i år.

Om lanseringstrenden följer för S22:an, kan det betyda att vi kommer att få se Samsung Galaxy S22-serien redan i januari 2022, men det finns inget som garanterar det. Samsung kan likaväl besluta att återgå till sin vanliga lanseringsperiod vilken sträcker sig mellan februari och mars. 

Angående priset har vi hört att det ska vara på en liknande nivå som för S21:an. Vi vet ingenting säkert om priset ännu, men förväntar oss ungefär samma pris som Galaxy S21-serien.

Nyheter och läckor

Ett rykte som vi fick höra av Ice Universe och Digital Chat Station är att Galaxy S22 kommer att ha en 200MP kamerasensor, och att den största förändringen som troligen kommer att ske är förekomsten av en under-display-kamera.

När det gäller den bakre kameran på Galaxy S22 låter det väldigt mycket som att den inte kommer att ha en 3D-flygsensor (ToF). Detta är dock ingen överraskning, eftersom det inte fanns på Galaxy S21 heller.

Enligt LetsGoDigital har Samsung lämnat in en patentansökan för en hålkamera med underskärm samt för en intern popupskärm som ska täcka selfiekameran när den inte används. Med tanke på att det ryktas om att iPhone 13 fortfarande innehåller ett hack, kan denna designförändring ge Samsung en betydande fördel.

På framkameran testar Samsung möjligheten att spela in 8K-video med 60 bilder per sekund för Galaxy S22. Om de lyckas med det, finns det väldigt få människor som har en 8K-TV-apparat eftersom de är oöverkomligt dyra. En sådan här uppgradering skulle resultera i en mer framtidssäker telefon.

Det hörs om ett potentiellt Samsung-partnerskap med Olympus. Enligt flera Tweets från diverse källor är de två nämnda företagen inställda på att samarbeta kring kameror för kommande smartphones. Med tanke på att Olympus nyligen har uttryckt sin vilja att samarbeta med andra företag, finns det en ytterligare anledning att tro att detta ryktet är sant - även om det inte finns något officiell kontrakt ännu.

På andra håll säger en läcka från Mauri QHD på Twitter att Samsung Galaxy S22 kommer att ha en tunnare design än Galaxy S21. Detta kan dock leda till mindre batterier. 

Vi har ännu inte hört något annat specifikt om Samsung Galaxy S22 när det gäller vilka specifikationer vi kan förvänta oss -  däremot har vi tilldelats lite information av större Samsungläckor.

Ett exempel på en sådan läcka är att Samsung redan arbetar på sitt Exynos 9855-chipset, och det förväntas att detta kommer att vara klart inför 2022. 

Samsung har också bekräftat att framtida smartphones inte kommer att inkludera en laddare i mobillådan. Därför du bör du förvänta dig att köpa en separat laddare i samband med beställningen av den nya generationens Samsungmobil om du ännu inte är utrustad med en.

VISA
mastercard
Klarna
Trustpilot